Home » Nieuws » OH weer terug

OH weer terug

OH weer terug
Meenhuis

Zo zeg, we zijn ons vandaag de tandjes / het apelazerus / een hoedje / wezenloos / de …….. ( gecensureerd: te grof Haags) / het ……… (gecensureerd: Rotterdamse haventaal) geschrokken* (* gebruik de uitdrukking die het best bij u past).

Wat was namelijk het geval, er stond opeens een vreemde in ons stalletje. Tenminste, dat dachten we aanvankelijk. Maar wat bleek, het was OH (Onze Hulp, wandel-OH in dit geval). We hadden hem in geen half jaar meer gezien! Hij was zich van geen kwaad bewust. Hij had uiteindelijk toch gezegd dat hij wegging voor een tijdje, was zijn verklaring. Dat klopt ook wel, maar de oelewapper was er even vergeten bij te vertellen dat het zes maanden zouden zijn. Hij kwam met een heel verhaal over in Noord-Ierland vastgezeten, opa geworden, niet meer terug kunnen komen, PCR-tests en weet ik wat hij er allemaal nog meer bijhaalde. Totaal niet interessant!

Kwint was in ieder geval weer hartstikke blij dat hij hem zag en besprong hem zowat. Dat is natuurlijk helemaal van de gekke, maar past wel bij hem zoals jullie wellicht weten. Ik ben veel gereserveerder en was dus zeker niet zo uitbundig. Hoewel ik eerlijkheidshalve moet bekennen dat ik het toch ook wel weer leuk vond hem te zien.

We zijn ook eindelijk weer eens door het dorp gewandeld om wat oude bekenden te bezoeken en te bekijken wat er zoal veranderd is. Nou dat is nogal wat! Er werd volop gewerkt bij het gemeentehuis en op de Molenwerf. Ook zijn we nog even bij de Willem de Zwijgerschool wezen kijken. Die is helemaal weg! Een kwestie van twee keer met je ogen knipperen en het hele dorp is totaal veranderd!

Groetjes,
Ohio

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.