Home » Nieuws » Ohio en Kwint: de BOB

Ohio en Kwint: de BOB

Ohio en Kwint: de BOB

Je kunt met Kwint ook nooit eens op een normale relaxte manier door het dorp lopen! Wat was er namelijk nu weer aan de hand: we kwamen een bord tegen, waarop stond “Ben je Bob, zeg het hardop”. We hadden geen van tweeën enig idee waar dat op sloeg. Was het Bob Dylan of Bob Marley, die alle twee bovenaan mijn favoriete lijst van zangers staan? Of was het wellicht Bob Ross, die, een behoorlijk aantal jaren geleden inmiddels, met zijn schilderijen de wereld veroverde? Allebei liepen we toevallig ook nog met de gedachte dat het zomaar eens Bob de Bouwer zou kunnen zijn.

Kwint nam de tekst van het betreffende bord wel heel serieus en liep contant te hummen “Ik ben Bob!”. Toevallig kwamen we langs een wagen waar een soort van Bob de Bouwer bezig was. We konden het niet laten om te vragen of hij toevallig Bob heette. Niet dus, hij heette Mark en was gespecialiseerd in keukens. Kwint zag meteen zijn kans schoon en vroeg hem of er niet een mooie keuken bij ons in het stalletje geplaatst kon worden. Hij liet op een fotootje aan Mark zien hoe onze keuken er op dit moment uitziet en volgens Mark was dat ook precies wat wij nodig hadden! Dus praatte hij dat onnozele idee direct uit Kwint’s hersenpan. Ook kon hij ons uit de brand helpen met dat Bob gedoe. Bob staat voor “Bewust Onbeschonken Bestuurder”.

Dat gold trouwens niet voor een verre achteroom van ons. Dat was oom Bobellie, die we altijd oom Bob noemden. Nou die lustte hem wel. Hij was altijd, zoals wij dat noemden, ‘Toetelampion’ of anders uitgedrukt: strontlazarus! Daar wilde je echt niet bij in de auto stappen. Alleen van de zware alcohollucht raakte je al in de lorum. Op weg terug naar het Jeugdspeelpark hebben we die leuke oude herinneringen aan ome Bob nog eens de revue laten passeren. Hij zou het zelf niet voor elkaar hebben gekregen hardop z’n naam te zeggen zonder een aantal keer hartgrondig gehikt te hebben. Gelukkig zijn we alle twee geheelonthouders, dus zouden we allebei zonder probleem kunnen zeggen, dat we de Bob zijn. Maar ja we rijden geen van tweeën, dus dat heeft weinig zin. Voor Kwint geldt dat kennelijk niet, want die heeft het ook heel de weg terug constant lopen hummen. Doodvermoeiend word je daar van, ik had gewoon medelijden met mezelf.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.