Home » Nieuws » Open Atelierroute Zwijndrecht 2019

Open Atelierroute Zwijndrecht 2019

Open Atelierroute Zwijndrecht 2019

Voor de twaalfde keer is er weer een route langs ateliers in Zwijndrecht en Heerjansdam.

Het is voor de organisatie elk jaar weer een hele klus om de vorige editie te evenaren, want elke route mag vanzelfsprekend geen kopie worden wat betreft de getoonde kunstwerken. Kunstenaars van vorige jaren mogen zich wel weer inschrijven, maar moeten ook weer door de ballotagecommissie worden beoordeeld op de kwaliteit van het ingebracht recente werk. We spraken met twee leden van de organisatie: Wilma Schimmel en Cees Hoogvliet, die nog druk bezig zijn met de voorbereiding van de Open Atelierroute Zwijndrecht, die op zaterdag 2 en zondag 3 november plaats zal vinden.

Atelier Route?
Voor wie nog niet bekend is met dit jaarlijks gebeuren een korte uitleg. Kunstenaars uit de regio presenteren gedurende twee dagen hun werk in eigen atelier of delen die met een ander. De makers van de uiteenlopende soorten kunst zijn er bij aanwezig om toelichting te geven en eventuele vragen te beantwoorden. De deelnemende kunstmakers bestaan uit (semi)professionals en amateurs, met of zonder opleiding. De ballotagecommissie bepaalt of deelname is toegestaan uitsluitend op basis van getoond werk. Tijdens de Route zal er weer een plattegrond om zelf een route te bepalen beschikbaar zijn en zullen de locaties herkenbaar zijn aan banners voor de ateliers.

De route 2019 Wilma; “We zoeken nog wat nieuwe en vooral jonge kunstenaars.” In totaal is het aantal kunstenaars waar de organisatie naar streeft rond de dertig. Omdat de Atelier routes een succesverhaal zijn voor zowel de bezoekers als de deelnemende kunstenaars, zijn de aanmeldingen voor 2019 al snel voor meer dan vijftig procent geboekt. Het liefst zou de organisatie de nog openstaande plaatsen vullen met nieuwe jonge kunstenaars. Er zijn in de wereld der creatieven natuurlijk mensen die zichzelf wat hun werk betreft overschatten, maar ook veel die zich onderschatten. Hiervoor is een ballotagecommissie natuurlijk een mooi filter en is deelname op zich al een vorm van erkenning van je niveau op kunstgebied. Het kan en dat is in het verleden gebleken, een springplank zijn voor een kunstenaarscarrière. Aanmelden kan tot half september. Om deel te nemen stuur je meerdere foto’s van recent werk naar openatelierroutezwijndrecht@hotmail.com. Informatie website: www.atelierroutezwijndrecht.nl

Bergarde Teuntje van de Wouw, curator Bergarde, over een nieuwe extra inbreng door Bergarde Galleries tijdens de tweedaagse route; “Op beide dagen bieden we een inlooprondleiding langs de Playground tentoonstelling op Het Landgoed aan. Deze start om 15 uur vanuit de galerie. In 45 minuten nemen we je mee langs de Landartwerken rondom de galerie. De kosten voor deze speciale atelierroute rondleiding zijn slechts € 3,50 per persoon. Je kunt je aanmelden in de galerie op de dag zelf, of even een bericht sturen naar info@bergarde.com als je verzekerd wilt zijn van een plekje. Daarnaast organiseren we op beide dagen kunstenaarsgesprekken met de Playground kunstenaars. Deze vinden plaats in de galerie en zijn gratis bij te wonen.” In edities voorafgaande aan het weekend van de route zullen we in De Brug aandacht besteden aan wat men kan verwachten aan kunst(enaars).

Tekst: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.