Home » Nieuws » Open huis Vrije Evangelische Gemeente

Open huis Vrije Evangelische Gemeente

Open huis Vrije Evangelische Gemeente
Meenhuis

Zaterdag 14 september was het open huis voor omwonenden en belangstellenden van de Maranatha kerk aan de P.C.Hooftsingel 73 te H.I.Ambacht. Na een intensieve verbouwing & renovatie van maanden was het erg mooi om te ervaren dat er veel interesse was om het resultaat te bewonderen.

Het kerkgebouw Maranatha is gebouwd in de jaren ’60, in de jaren ’80 iets vergroot en nu wederom vergroot. Jarenlang hebben we gezocht naar een andere locatie omdat het gebouw te klein werd, maar niets gevonden. We zijn de gemeente H.I.Ambacht dan ook dankbaar dat we toestemming verkregen om te vergroten op onze kavel. Ook willen hierbij de omwonenden bedanken voor de acceptatie van de overlast tijdens de verbouwing.

Deze verbouwing was de meest ingrijpende verbouwing van het kerkgebouw ooit sinds haar bestaan. Het dak is vernieuwd, raamkozijnen vervangen, nieuwe verwarming, nieuw interieur, invalidentoilet gerealiseerd, nieuwe keuken en nog veel meer aanpassingen. En de grootste klus: de kerkzaal is vergroot. Hierdoor zijn er circa 100 extra zitplaatsen bijgekomen! De bouwcommissie heeft jaren gewerkt aan dit plan en het resultaat mag er zijn.

Waar men vroeger vaak alleen zondags gebruik maakte van een kerkgebouw is het kerkgebouw heden ten dage ook door de weeks een centrum waar mensen elkaar treffen. Voor o.a. Bijbelstudies, lezingen, muziekoefeningen, gezelligheid. Dat laatste is altijd op de eerste donderdag van de maand. Maranatha Op Donderdag. Een gezellige inloop ochtend waar koffie, thee en gebak klaar staat, waar je elkaar ontmoet, samen luncht, een luisterend oor is dit alles in een heerlijke. ongedwongen sfeer. De toegang is gratis en eenieder is welkom.

De erediensten zijn op zondagochtend, aanvang 10.00 uur. Voor de allerkleinsten is er een crèche en voor de kinderen is er een speciaal programma. Ook na de erediensten ontmoeten we elkaar tijdens een koffie en thee moment. De Vrije Evangelische Gemeente is een gemeente waar contact met God en met elkaar centraal staat. Samen een groot gezin met nu een nieuw huis. In het huis van onze Vader zijn vele woningen.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.