Home » Nieuws » Opening expositie ‘WATER’ bij KunZt een groot succes!

Opening expositie ‘WATER’ bij KunZt een groot succes!

Opening expositie ‘WATER’ bij KunZt een groot succes!

Op vrijdag 5 augustus was de feestelijke opening van de nieuwe tentoonstelling Water bij expositieruimte KunZt in Zwijndrecht. De tentoonstelling toont het werk van kunstenares Karla Kaper en verschillende leden van Modelbouw Groep Devel. De tentoonstelling geeft een mooie weergave van het verkeer, het uitzicht en de omgeving rondom de Oude Maas.

De tentoonstelling
De tentoonstelling Water is vanaf nu voor iedereen gratis toegankelijk. Het vertelt het verhaal van de Oude Maas, de rivier tussen Dordrecht en Zwijndrecht in, die een prachtig uitzicht biedt. Een uitzicht dat de hele dag door wisselt. Van binnenvaartschepen met torenhoge containers of bergen bouwmateriaal, rustig kabbelend water en waterbussen die af en aanmeren. De aquarellen en gouaches van Karla Kaper tonen de drukte op het water. De Modelbouw Groep Devel neemt u mee in de wereld van de binnenvaartschepen. Hoe is zo’n schip opgebouwd en ingedeeld? De schaalmodellen zijn een exacte kopie van de werkelijkheid. Elke detail klopt! KunZt haalt met deze tentoonstelling de Oude Maas aan wal en laat u zonder zeebenen genieten van het uitzicht.

Opening
Wethouder Jacqueline van Dongen opende de tentoonstelling. Dit was haar eerste officiële handeling vanuit haar nieuwe portefeuille cultuur. Van Dongen was al bekend met het werk van Karla Kaper, door haar wandkunstwerk bij metrostation Slinge in Rotterdam. Ook zag zij mooie verbindingen tussen het werk van Kaper en het werk van de diverse leden van de modelbouwgroep. Zo maken zij beiden creatief gebruik van materiaal in hun werken. Dichter en (toneel)schrijver Rien Vroegindeweij wist de aanwezigen te boeien met een gedicht voor waarin hij het thema water en modelbouw met elkaar verbond. Hij had dit gedicht speciaal voor de opening geschreven. Door terug te blikken op de watersnoodramp raakte hij bij veel mensen een gevoelige snaar.

Gratis Workshop Modelbouw
Altijd al eens een boot in schaalmodel willen bouwen? Let dan goed op! Op zondag 21 augustus (13:30 – 16:30) organiseert KunZt een gratis workshop modelbouw.Onder begeleiding van Hans van Nieuwkoop (Kolderstok Modelbouw) maakt u tijdens deze workshop zelfstandig een kleine bijboot zoals deze op 17e-eeuwse schepen aanwezig was. Ook bouwt u een 17e-eeuws kanon met rolpaard (de wagen waarop het kanon stond).

De workshop duurt de gehele middag en omdat de plekken beperkt zijn, is reserveren verplicht. Aanmelden kan via de website van KunZt:www.kunztzwijndrecht.nl/water.

Waar en wanneer
De tentoonstelling ‘WATER’ is elke woensdag, donderdag, vrijdag en zondag van 13:30 – 16:30 uur te bekijken in de expositieruimte KunZt in het Oude Raadhuis, Raadhuisplein 1. De expositie duurt tot en met 11 september 2022. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.kunztzwijndrecht.nl/water.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.