Home » Nieuws » OrangeServices Group steunt Plastic Soup Foundation

OrangeServices Group steunt Plastic Soup Foundation

OrangeServices Group steunt Plastic Soup Foundation
Meenhuis

Mondmaskers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Waar het dragen van mondmaskers een gewoonte en verplichting is binnen de gezondheidszorg, zijn mondmaskers ook uit openbare ruimtes niet meer weg te denken. Hierdoor stijgt het gebruik van mondmaskers. Mensen gebruiken massaal niet-medische mondmaskers, die vaak na slechts enkele keren dragen worden weggegooid. Hierdoor verergert de plasticsoep en worden onze ecosystemen bedreigd.

Binnen OrangeServices Group wordt dit probleem erkend. Echter neemt dit niet weg dat de veiligheid binnen het werkveld ook van cruciaal belang is. OrangeServices Group neemt dan ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door enerzijds specialisten te voorzien van veilige medische mondmaskers, maar ook door de Plastic Soup foundation actief te ondersteunen. Bij elke bestelling mondmaskers wordt 7,5% van de verkoopwaarde van de mondmaskers gedoneerd aan de foundation. ‘’Verantwoordelijkheid nemen, veiligheid waarborgen en te allen tijde klaar staan voor de gezondheidszorg. Dat is waar het binnen onze organisatie om draait.’’ Rogier van Erk – Director Strategy & Business Development OrangeServices Group.

Belang van mondmaskers voor
een veilige werkomgeving
Mondmaskers zijn onmisbaar en van belang om verspreiding van virussen, in zowel het dagelijks leven als tijdens het behandelen van patiënten, tegen te gaan. Medische mondmaskers beschermen tegen het inademen van allerlei schadelijke stoffen die via de lucht verspreid kunnen worden, waaronder virussen. Voorbeelden van medische mondmaskers zijn de FFP2-mondneusmaskers en de type IIR chirurgische mondmaskers. Deze maskers worden ook aangeboden binnen de OrangeServices Group. De FFP-klasse geeft aan hoe goed het masker filtert bij het inademen van schadelijke stoffen. De FFP2 maskers houden minimaal 94% van de schadelijke deeltjes tegen. Chirurgische mondmaskers, zoals het type IIR masker, zijn medische hulpmiddelen die zorgverleners dragen tijdens het verzorgen en behandelen van patiënten.

Onderzoek toont aan: COVID-19
verergert de plasticsoep
Uit een onderzoek van het Indiaas-Amerikaanse adviesbureau Grand View Research blijkt dat de wereldwijde verkoop van wegwerp mondmaskers een extreme stijging vertoont van 800 miljoen dollar in 2019 tot 166 miljard dollar dit jaar. Veel van deze mondmaskers worden weggegooid en eindigen uiteindelijk op open stortplaatsen en in zee. Op deze manier belanden er microplastics in het water, wat een negatief effect heeft op ons klimaat. Ook kunnen deze microplastics in ons lichaam terecht komen, wat een negatief effect kan hebben op onze gezondheid. Een lastig probleem dat we graag willen voorkomen. Binnen OrangeServices Group is dan ook nagedacht over een duurzame oplossing, zonder de veiligheid van onze mensen uit het oog te verliezen.

OrangeServices Group neemt haar
verantwoordelijkheid en steunt de Plastic Soup Foundation
De OrangeServices Group staat achter haar duurzame en innovatieve bedrijfsvoering. Wij vinden het belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen door de verkoop van veilige mondmaskers, maar ook door het ondersteunen van de Plastic Soup Foundation. Bij elke bestelling mondmaskers doneren wij daarom 7,5% van de verkoopwaarde van de mondmaskers aan de foundation. Op deze manier proberen wij toch ons steentje bij te dragen, maar verliezen wij ook de veiligheid van tandartsen en zorgmedewerkers niet uit het oog.

Over OrangeServices Group
OrangeServices Group B.V. bestaat uit verschillende distributie agentschappen in zowel de tandheelkunde (OrangeService Dental) als algemene en specialistische gezondheidzorg (OrangeService Medical). Wij leveren de benodigde producten voor elke medische situatie: van geneesmiddelen en beschermende kleding tot medische hulpmiddelen. Onze klanten profiteren van snelle, wereldwijde toegang tot een breed scala aan hoogwaardige medische benodigdheden en meer. Wij geloven dat een proactieve benadering de gezondheid van mensen ten goede komt. Onze missie is om producten van de beste kwaliteit te leveren die voldoen aan de verwachtingen van onze klanten. Daarnaast investeren we in duurzaamheid en nemen we onze verantwoordelijkheid waar kan. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze website:www.orangeservicedental.nl. Ook kunt u ons voor vragen per mail bereiken via info@orangeservicedental.nl of telefonisch op 023 – 549 30 40.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.