Home » Nieuws » Peter Top met pensioen

Peter Top met pensioen

Peter Top met pensioen

De praktijk gaat verder onder de naam ‘Dokters van Nederhoven’.

Peter Top stopt na 35 jaar huisarts in Zwijndrecht te zijn geweest op 1 september met zijn werk in Huisartsenpraktijk Top. Op 31 augustus geeft hij een afscheidsreceptie in Hotel Ara. De huisartsenpraktijk wordt overgenomen door zijn collega’s Karen de Boom en Ralph Verkleij.

Peter Top 35 jaar huisarts
“Na 23 jaar als huisarts een praktijk aan huis in de wijk Oudelands Ambacht te hebben gehad, heb ik in 2007 een huisartsenpraktijk opgericht en me gevestigd in het Gezondheidscentrum Nederhoven”, vertelt Peter Top. “Ik zag de grote voordelen in van een praktijkruimte samen met andere zorgverlenende bedrijven zoals een fysiotherapeut en een apotheek. Niet alleen voor de patiënten, maar ook voor ons zelf. Door de korte lijntjes kunnen we de geleverde kwaliteit hoog houden en van elkaar leren. Dat geldt trouwens ook voor onze huisartsenpraktijk. We hebben regelmatig overlegmomenten met elkaar waarbij we ervaringen uitwisselen”.

Naast zijn werk als huisarts is Peter vanaf de start ook ruim 15 jaar nauw betrokken geweest bij hospice De Cirkel in Hendrik-Ido-Ambacht. In 2017 nam hij afscheid als bestuurslid. Daarnaast is Peter al jaren SCEN-arts. Een SCEN-arts is een onafhankelijke arts, die beoordeelt of een andere arts, die tot uitvoering van euthanasie wil overgaan wel aan de wettelijke zorgvuldigheidseisen voldoet. “Verantwoordelijk werk, dat ik na mijn pensioen zeker zal blijven doen”, aldus Peter Top.

Peter Top met pensioen
“Het werk als huisarts zal ik echt gaan missen, maar het runnen van een artsenpraktijk werd mij de laatste tijd een beetje te veel”, geeft Peter aan als belangrijkste reden om afscheid te nemen. Helemaal stoppen doet hij overigens niet, want als bestuurder van de ZorgGroepWest Alblasserwaard gaat hij zich twee dagen in de week inzetten voor de kwalitatieve belangen van chronisch zieke mensen. “Dan heb ik nog de wekelijkse opadag, waarop wij van onze drie kleinkinderen genieten en de andere dagen brengen wij onder meer door met het te voet of per fiets in stand houden van een gezonde conditie”.

Afscheidsbrief
Peter Top heeft al zijn patiënten een persoonlijke afscheidsbrief gestuurd. Daarin schrijft hij onder meer: “35 jaar lang heb ik met veel plezier en gezonde energie gewerkt. Maar nu is het tijd om te gaan en de praktijk over te dragen. Terugkijkend zijn de jaren voorbij gevlogen. Ik ben erg blij dat ik de praktijk aan zes fantastische collega’s, assistentes en praktijkondersteuners kan achterlaten. Ik zeg vaak dat ik me net een detective voel in een andermans lichaam en dat ik dat juist het mooie vind van mijn vak. Ik ga dat missen. Ik ga mijn patiënten missen. Ik ga mijn mensen missen. Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen”.

Veranderingen in de Huisartsenpraktijk
De huisartsenpraktijk van Peter wordt overgenomen door zijn collega’s dokter De Boom en dokter Verkleij. Beide zijn al langer in dienst bij de praktijk en vormen voor de patiënten dan ook bekende gezichten. Dokter Verkleij zal de patiënten van dokter Top onder zijn hoede nemen. “Behalve de naam van de nieuwe huisartsenpraktijk gaat er voor onze patiënten weinig veranderen”, aldus beide nieuwe praktijkhouders. De nieuwe naam van de huisartsenpraktijk wordt: ‘Dokters van Nederhoven’. “Waarmee we willen aangeven, dat alle bij ons werkzame doktoren nauw bij de praktijk zijn betrokken!”.

Afscheidsreceptie
Op 31 augustus stelt Peter zijn patiënten in de gelegenheid afscheid van hem te nemen. Hij doet dat van 14.00-17.00 uur in Hotel ARA aan de Veerweg 10 in Zwijndrecht. Voor degenen, die niet in de gelegenheid zijn naar zijn afscheidsreceptie te komen is Peter op 2 september van 15.30 tot 17.30 in de praktijk aanwezig om gedag te zeggen.

Alle informatie over de huisartsenpraktijk en het vertrek van dokter Top is nu nog te vinden op de site pahtop.praktijkinfo.nl

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.