Home » Nieuws » Pinksteren, feest van liefde

Pinksteren, feest van liefde

Pinksteren, feest van liefde
Meenhuis

Liefde heeft altijd iets geheimzinnigs in zich. Wat zorgt ervoor dat iemand je opvalt als iemand om van te houden? Anderen begrijpen er soms niets van: ik snap niet wat je in hem ziet. Soms begrijp je het zelf niet eens. Liefde krijg je meer dan dat je er voor kiest.

Geheim
Liefde is intussen niet het enige waar het zo bij gaat. Goedheid, aardig zijn, zorgen voor iemand, samen iets gaan doen, iets over hebben voor iemand — steeds heb je iets gezien in die ander, iets wat je uitnodigt om je leven te delen, iets wat je met elkaar verbindt en een ‘klik’ geeft. We genieten er allemaal van. Als je je afvraagt: waar ben ik nu eigenlijk dankbaar voor in m’n leven?, zul je zien: heel vaak zijn het mensen waar je iets in het gezien, of die iets in jou hebben gezien. We leven van die verbindingen. Ze geven ons energie. En ze blijven iets geheimzinnigs houden. Je krijgt ze, het overkomt je.

In de kerk zijn we gewend dat geheim met God te verbinden. De bron van ons leven opent ons de ogen voor elkaar. We ontdekken elkaar opnieuw als mensen om van te houden of voor te zorgen. Dat we iets in elkaar zien noemen we een gave van de Geest van God. Die Geest zorgt ervoor dat we in de geest van Jezus kunnen leven: de ander zien als iemand die de moeite waard is om ons leven mee te delen.

Pinksteren
Komende zondag is het Pinksteren. Dan vieren we in de kerken dit geheim van goddelijke aanwezigheid en onderlinge verbinding. We zien het niet alleen bij onszelf, maar overal om ons heen: mensen die iets in elkaar zien en hun leven delen, in liefde, in goedheid, in zorg, noem maar op. En we danken God ervoor. Het kan best dat jij je bij God niet zoveel kunt voorstellen, en al helemaal niet bij een Geest van God. Ik zou je willen uitnodigen met Pinksteren dan toch even stil te staan bij dat geheim dat ook in jouw leven te vinden is. Je bent verbonden met mensen om je heen, geliefden, vrienden, bekenden. Ze geven glans aan je leven en betekenis. Of ze nu een gave van God aan jou zijn of niet, het is heerlijk om er even van te genieten dat ze er zijn. Maandag mag het zelfs weer op een terras. Goede Pinksterdagen gewenst.

Door: Wim van der Schee

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.