Home » Nieuws » Populaire orgelmuziek klinkt in Zwijndrechtse Bethelkerk

Populaire orgelmuziek klinkt in Zwijndrechtse Bethelkerk

Populaire orgelmuziek klinkt in Zwijndrechtse Bethelkerk

Het ontbreekt musicus zeker niet aan originaliteit. Zo maakte hij kortgeleden als eerste organist een cd met filmmuziek, maar ook klassieke muziek of musical is hem niet vreemd. Sinds enkele jaren bespeelt hij het orgel van de Bethelkerk tijdens concerten met verfrissende programma’s.

“Het feest van de herkenning is het beste om het concert op zaterdag 25 juni in de Bethelkerk in Zwijndrecht te typeren” volgens organisator en musicus Arjan Breukhoven. “Het publiek zal met meerdere stukken mee kunnen neuriën, dat weet ik zeker”. Tijdens het programma komen improvisaties voor over populaire en bekende liederen, maar ook over musicalthema’s uit Westside Story, Cats en The Phantom of the Opera. Uniek zullen de uitvoeringen zijn van “An der schönen blauen Donau” en “Bohemian Rhapsody”, maar ook zullen de vogeltjes van Händel klinken: de koekoek en de nachtegaal en nog meer muzikale pareltjes zullen te horen zijn, een avondvullend programma. Het zal zeker een bijzondere avond gaan worden waarbij het publiek vanaf de eerste noot, zittend op het puntje van hun stoel, zal genieten van de muziek. “Samen genieten van muziek, muziek verbindt mensen. Dat is toch geweldig?”, aldus een enthousiaste organist.

Niet alleen zal Arjan Breukhoven dus tijdens dit concert literatuur spelen, maar ook transcripties en improvisaties.

Als dirigent, organist en pianist treedt hij talloze keren per jaar op in eigen land, maar ook vaak tot ver over onze landsgrenzen heen. Zo zal hij naast enkele tours door Duitsland en België dit jaar een serie concerten geven in Amerika in september, terwijl volgend jaar onder andere zijn zevende tournee gepland staat naar Australië.

Het concert op zaterdag 25 juni zal om 20:00 uur beginnen. De toegangskaarten a € 10,- zijn verkrijgbaar via www.arjanbreukhoven.nl/agenda, maar ook aan de deur van de kerk.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.