Home » Nieuws » Premier opent pand Koedood Marine Group

Premier opent pand Koedood Marine Group

Premier opent pand Koedood Marine Group
Meenhuis

Met het luiden van een zilveren scheepsbel opende minister-president Mark Rutte afgelopen woensdag officieel het nieuwe onderkomen van de Koedood Marine Group. “De komst van de minister-president is allereerst een hele eer voor ons, maar het voelt ook als een vorm van waardering. Kennelijk zijn wij door onze innovatieve manier van werken bij meer mensen in beeld gekomen,” aldus algemeen directeur Arie Koedood, die samen met zijn broer Bert (technisch directeur) eigenaar van het bedrijf is. Na de officiële opening op woensdag voor het personeel en genodigden volgde zaterdag nog een ‘open huis’.

Onderdeel werkbezoek
Voor de minister-president was de openingshandeling van het schitterende bedrijfspand aan het Noordeinde het laatste onderdeel van een werkbezoek aan de Drechtsteden. Eerder op de dag kreeg hij een rondleiding in de Duurzaamheidsfabriek (voor MBO-leerlingen) op het Leerpark in Dordrecht en bracht bezoeken aan de Dordtse binnenstad (het Hof van Nederland) en de Spoorzone Dordrecht/Zwijndrecht. Vanzelfsprekend nam de premier in de tot auditorium/receptieruimte omgebouwde assemblagehal nog even het woord. Hij refereerde aan de band van de Drechtsteden met de scheepvaart en de vroeger alom aanwezige maakindustrie. Innovatie was het toverwoord voor de toekomst en daar was Koedood een mooi voorbeeld van. De Drechtsteden typeerde hij verder als ‘een regio die niet zo veel zeurt’.

Schets
Voor Rutte’s openingshandeling gaf Arie Koedood een korte schets van de ontwikkeling van het familiebedrijf dat begon met de inbouw van motoren en al snel de distributie van Mitsubishi-scheepsmotoren voor de Benelux ging verzorgen. De laatste jaren expandeerde het bedrijf snel. Anno 2019 kent het bedrijf zo’n 90 deelnemers, verdeeld over zes onderdelen: Koedood Dieselservice, Koedood Dieseltechniek (revisie brandstofpompen, Serooskerke) en Koedood Roestvaststaal (aan het Frankenpad), Emigreen (nabehandelingssystemen), EBR (stuurhuizen, Lage Zwaluwe) en (als mede-eigenaar) Hybrid Ship Propulsion (hybride en elektrische voortstuwing, Rotterdam).

Architectuur
“Het gebrek aan ruimte aan het Frankenpad vroeg om uitbreiding. “We wilden een bedrijfspand en daarbij een stoere uitstraling, transparantie en duurzaamheid combineren. We zijn blij met het uiteindelijke resultaat. Het mag gezien worden en – heel belangrijk – het is fijn om er in te werken.” vertelde Arie Koedood, die ook geldt als architectuurliefhebber. “Zelf woon ik een huis dat destijds door Rietveld is ontworpen. Ik weet wat licht en transparantie met je doen. En wat de duurzaamheid betreft. Als bedrijf zetten we vol in op verduurzaming en vergroening van de scheepvaart. Dan is het wel zo mooi dat je huisvesting daarmee niet conflicteert.”

In beeld
Wethouder Flach, die vanuit zijn rol bij de Drechtsteden deel uitmaakte van de delegatie die de premier tijdens het werkbezoek vergezelde, zag het bezoek aan de Koedood Marine Group als een mooie finale van een vruchtbare dag. “De premier heeft een goed idee van de mogelijkheden van de Drechtsteden gekregen. Ik verwacht niet anders dan dat we in Den Haag duidelijker in beeld zijn gekomen.”

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.