Home » Nieuws » Proefproject Baxfit met maand verlengd

Proefproject Baxfit met maand verlengd

Proefproject Baxfit met maand verlengd

Een kleine maand staan ze er nu, de fitnesstoestellen in het Baxpark. Jong en oud kan er gratis mee aan de slag. Begeleiding is niet nodig, want de toestellen zijn van duidelijke tekst en uitleg voorzien. Enthousiaste gebruikers van de toestellen zijn blij, dat de fitnesstoestellen er nog de hele maand december blijven staan.

Bewegen is goed
“Bewegen is voor iedereen goed, zeker als je dat doet in de buitenlucht’, vertelde Anja Krougman, Senioren beweegcoach, verbonden aan Hi5 Ambacht bij de officiële opening van de Baxfit op 22 november. Baxfit bestaat uit een aantal oefenapparaten, die volgens de leverancier bedoeld zijn om op een speelse wijze te trainen met de nadruk op plezier, uitdaging en creativiteit. “De op de toestellen voorgestelde oefeningen zijn in het algemeen geschikt voor mensen, die vitaal zijn en dat zo proberen te houden”, aldus Anja Krougman.

Proefperiode
De fitnesstoestellen staan nu een kleine maand in het Baxpark. Gemakkelijk bereikbaar vanuit de sporthal en de sportverenigingen op het park. Onze indruk is, dat Baxfit in die periode, afgezien van de openingsdag, nog weinig door ouderen is bezocht. De fitnesstoestellen staan dan ook bepaald niet op een plek, waar ouderen hun vertier zoeken, zeker niet in deze tijd van het jaar. Gelukkig wist de jeugd, individueel en in groepsverband de toestellen wel te vinden en daar gretig gebruik van te maken.

Afgelopen zaterdag sprak ik enkele begeleiders van Happy Move, die met een groepje jongeren Baxfit aandeden. Happy Move is een organisatie, die kinderen met een autisme stoornis begeleidt. “Begin 2018 krijgt Happy Move een vestiging binnen het Jeugdspeelpark in Hendrik Ido Ambacht”, vertelden zij. “Tot die tijd wandelen en spelen we op zaterdag met de kinderen in het Baxpark”. Zij zijn blij, dat de “leuke speeltoestellen” nog een maand mogen blijven staan. “De kinderen maken er graag gebruik van”. Door de proef met Baxfit meer bekendheid te geven en de proefperiode met een maand op te rekken kan er een beter zicht worden gekregen op het werkelijke gebruik van de fitnessopstelling.

Van proef naar eindprodukt
Voor de gemeente is Baxfit, dat mogelijk is gemaakt dankzij een bijdrage uit het CAI-fonds, voorlopig een proef. Met de proefopstelling wil de gemeente inzicht krijgen in welke toestellen het meest in trek zijn en wat mensen eventueel juist missen. Een projectgroep bestaande uit vertgenwoordigers van Hi5Ambacht en Bewegen voor Ouderen, een fysiotherapeut en een personal trainer, gaat op basis van de reacties van gebruikers van de toestellen bepalen hoe Baxfit er uiteindelijk uit gaat zien. Voor de zomer van 2018 kunnen de gekozen fitnesstoestellen dan een definitieve plek krijgen in het Baxpark.

Baxfit voor jong en oud
Baxfit is een leuk initiatief om het toch wat saaie Baxpark wat op te vrolijken en voor bezoekers aantrekkelijker te maken. Dat met dit initiatief meer ouderen in Hendrik-Ido-Ambacht zullen gaan bewegen is nog maar de vraag. Daarvoor is het Baxpark waarschijnlijk niet de meest geschikte locatie. Dat jongeren er graag gebruik van maken is inmiddels wel duidelijk. Logisch, want voor veel jongeren is Baxfit gewoon een nieuwe, alternatieve ‘hangplek’!

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.