Home » Nieuws » Psalmzangavond Oude kerk te Zwijndrecht

Psalmzangavond Oude kerk te Zwijndrecht

Psalmzangavond Oude kerk te Zwijndrecht

Op D.V. zaterdagavond 21 mei 2022 wordt er een psalmzangavond georganiseerd in de Oude kerk te Zwijndrecht door de Israëlcommissie van Hendrik-Ido-Ambacht.

Aanvang en toegang psalmzangavond Oude kerk te Zwijndrecht

De aanvang van de psalmzangavond die wordt georganiseerd in de Oude kerk te Zwijndrecht is 20:00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor het Deputaatschap Israël. Het thema van deze avond is dominee Dekker en de gemeente in Israël.

U bent van harte welkom in de Oude kerk op de Kerkstraat 49 te Zwijndrecht.

Medewerkenden psalmzangavond Oude kerk te Zwijndrecht

Tijdens de Psalmzangavond in de Oude kerk te Zwijndrecht wordt medewerking verleend door organist Huig van der Knijff. De leiding is in handen van dominee M.H. Schot.

Over Huig van der Knijff

Huig van der Knijff is op 9 september 1984 geboren te Gouda. Reeds op jonge leeftijd kwam zijn gevoel voor muziek en zijn bijzondere interesse voor het orgel openbaar. Zijn eerste orgellessen kreeg hij van dhr. L. de Vos waarna hij verder studeerde bij Roeland de Reuver. Al snel werd duidelijk dat het spelen van psalmen en gezangen zijn voorkeur had. Hierin heeft hij zich gaandeweg verder ontwikkelt. Met veel gevoel weet hij de woorden te vertolken in de muziek, waardoor zijn orgelspel vaak een meditatief karakter heeft.

Als organist is hij verbonden aan verschillende koren en begeleidt hij (samen)zangavonden. Ook werkt hij regelmatig mee aan (live)cd-opnames. In 2017 verscheen zijn eerste orgel-cd vanuit de Martinikerk te Bolsward. Sinds 2014 is hij vaste organist in de gereformeerde gemeente te Capelle aan den IJssel – Middelwatering. Zijn motivatie in het begeleiden van samenzang is: bewustwording van wat er gezongen wordt!

Cd’s

Eerder heeft de organist Huig van der Knijff een cd opgenomen met de titel: Bescherming, meditatieve psalmen. Op deze cd staan veel bekende psalmen opgenomen op het orgel in de Evangelische Luterse kerk te Den Haag zo ook Psalm 32 vers 4.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Let op: Op deze dagen rondom de feestdagen zijn wij niet bereikbaar: Hemelvaartsdag (26 mei), vrijdag 27 mei en Tweede Pinksterdag (6 juni). De Brug wordt in week 23 op donderdag 9 juni verspreid.
Terug naar boven.