Home » Nieuws » Realistisch Ambacht presenteert lijst: ‘Tijd voor redelijk en rechts geluid’

Realistisch Ambacht presenteert lijst: ‘Tijd voor redelijk en rechts geluid’

Realistisch Ambacht presenteert lijst: ‘Tijd voor redelijk en rechts geluid’

Realistisch Ambacht, de jongste politieke partij van Hendrik-Ido-Ambacht, presenteert vijf enthousiaste kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. De huidige fractievoorzitter Oene Doevendans voert de lijst voor 16 maart 2022 aan. Op de plekken twee tot en met vijf staan betrokken Ambachters die het tijd vinden voor een redelijk en rechts geluid, voor een breed publiek, ongeacht levensovertuiging.

Doevendans: “Als je kijkt naar de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen van begin dit jaar, dan zouden wij in deze gemeente een flinke liberaal-conservatieve achterban moeten hebben. Maar die mensen konden tot dusverre nergens terecht. Nu wel!” Enkele speerpunten van de zelfstandige lokale partij zijn: meer mogelijk maken op zondag, niemand gedwongen van het gas af, geen tweedeling tussen gevaccineerden en ongevaccineerden en behoud van zeggenschap over de eigen gemeente.
De lijsttrekker is zelfstandig ondernemer en bedrijfsadviseur. De nummers twee en drie zijn beiden werkzaam in de zorgsector: Frank van den Elsen is in het dagelijks leven woordvoerder en bestuursadviseur van het Albert Schweitzer ziekenhuis en Ferdi de Jong is ambulancechauffeur. Op vier staat Bastiaan Bakker, technisch directeur in de ICT-sector en vijf is Joyce van de Poel, geboren Ambachtse, geschoold medisch secretaresse en thuismoeder.

Sterke motivatie
Doevendans: “Ons team is een gevarieerd gezelschap met een flink netwerk, sterke motivatie en gedeelde overtuigingen. Zo hebben we ons recent verzet tegen het flink op kosten jagen van burgers door een betaalplicht per vuilniszak restafval. Op de avond dat het besluit hierover deze week zou vallen, heeft initiatiefnemer Gemeente Belangen dit slecht doordachte plan teruggetrokken. Het komt nu in februari opnieuw in de gemeenteraad. Wij zouden dat graag over de verkiezingen van maart heen hebben getild. Dan zouden onze inwoners hun mening hierover kunnen laten meewegen in hun stem. Voor onze partij is het een breekpunt. Wij gaan onder geen beding akkoord met hoge extra kosten voor vrijwel alle huishoudens, om ons te ‘stimuleren’ tot betere afvalscheiding. Dat doe je door te belonen, niet door straffen. En je moet het er ook niet een maand voor de verkiezingen doorheen jagen.”

Levendiger
Realistisch Ambacht wil daarnaast dat Ambacht op zondag levendiger wordt door (vrijwillige) openstelling van winkels en voor
zieningen. Een ander speerpunt is dat huishoudens pas verplicht kunnen worden om van het relatief schone aardgas af te stappen, wanneer een écht beter alternatief voorhanden is. Doevendans: “Voorafgaand aan elke politieke of bestuurlijke keuze stellen wij gezonde, opbouwend-kritische vragen. Is dit echt nodig en echt de beste manier? En belasten we de burger hier niet onnodig mee? Nu worden plannen te vaak gemaakt op basis van aannames of gewoontes.” Het partijprogramma is te vinden op www.realistischambacht.nl.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.