Home » Nieuws » Recordopbrengst ingeleverd vuurwerkafval en kerstbomen

Recordopbrengst ingeleverd vuurwerkafval en kerstbomen

Recordopbrengst ingeleverd vuurwerkafval en kerstbomen
Meenhuis

Onder de noemer ‘Samen knallen, samen opruimen’ voerde gemeente campagne om na het knallen ook samen op te ruimen. En met resultaat! Er zijn maar liefst 4.153 zakken ingeleverd met vuurwerkafval. Dat zijn maar liefst 1.252 zakken meer dan vorig jaar. Een recordopbrengst! Iemand leverde in één keer 250 zakken vuurwerkafval in. Dit was ook meteen de grootste partij van dit jaar. In 2019 was de grootste partij 142 zakken.

In totaal zijn er 3.676 kerstbomen ingeleverd. Dit zijn er 384 meer dan vorig jaar. De grootste partij kerstbomen die in een keer is opgehaald door de medewerkers van de gemeentewerf is 450 stuks. Bijna een verdubbeling van de grootste partij vorig jaar. De boomversnipperaar is hier de hele middag bezig geweest.

De toename is duidelijk terug te zien bij de grote partijen die opgehaald worden. Waar dit voorheen gemiddeld 25 zakken en 25 bomen per melding was, is het nu gemiddeld 50 zakken en 50 bomen. Met meerdere grote uitschieters van boven de 100. De opruimactie was een groot succes dankzij de inwoners en kinderen van de gemeente Zwijndrecht. Al met al weer een geslaagde inzamelingsactie!

Foto: De ingeleverde kerstbomen worden versnipperd. Er werden dit jaar in totaal 3.676 bomen ingeleverd, 383 bomen meer dan vorig jaar. Foto Gemeente Zwijndrecht

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.