Home » Nieuws » Rector Paul den Otter geeft het stokje door

Rector Paul den Otter geeft het stokje door

Rector Paul den Otter geeft het stokje door

Voor de zomervakantie was zijn laatste werkdag als rector van het DevelsteinCollege, maar 6 september was Paul den Otter nog een keer op ‘zijn’ school aanwezig om afscheid te nemen. 45 jaar geleden begon zijn onderwijscarrière op de Julianaschool in Zwijndrecht, waarna hij maar liefst 34 jaar aan het DevelsteinCollege verbonden is geweest. Menig inwoner van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht heeft bij Paul in de schoolbanken gezeten en ook als rector heeft hij zijn stempel gedrukt op het onderwijs in de regio.

Tijdens zijn afscheid was er veel belangstelling van relaties, collega’s en leerlingen die Paul persoonlijk de hand wilden schudden. “Het meest bijzondere aan mijn vak? Om met zijn allen iets moois neer te zetten, om het verschil te kunnen maken voor leerlingen,” vertelt Paul die in 1984 begon als docent economie aan het DevelsteinCollege. Inmiddels is er veel veranderd. “Natuurlijk het samengaan van verschillende vestigingen en de uitbreiding van het DevelsteinCollege met het juniorcollege en het bètalab, de samenwerking van drie scholen binnen het Loket en de toevoeging van praktijkonderwijs met een vestiging van De Sprong in het nieuwe en moderne schoolgebouw van het Loket.

Tijdens de periode dat Paul aan het roer stond bij het DevelsteinCollege, heeft hij vanuit pedagogisch optimisme – “wij gaan uit van wat een leerling wél kan” – het onderwijs vormgegeven met pijlers als sport, waarbij het DevelsteinCollege in 2014 en 2016 als tweede eindigde bij de verkiezing van de sportiefste school van Nederland, en kunst met de invoering van het kunstpakket Art & Performance en kunst als examenvak. Ook voor het bèta-onderwijs heeft Paul zich hard gemaakt als voorzitter van het samenwerkingsverband Focus op Bèta, met Smart Lectures in samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis en met de Regionale Techniekspelen. Maar ook doeltaal-voertaal en het versterkt talenonderwijs (VTO) met Cambridge Certificates, Delf en Goethe Deutsch of het innovatieve examenvak Design & Technology. Mooie herinneringen koestert Paul aan Interact, een groep leerlingen die als vrijwilligers en ondersteund door de Rotaryclubs van de Zwijndrechtse Waard, hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Of aan het Agapé, een speciale ruimte in school waar leerlingen en medewerkers een moment van bezinning kunnen vinden, de Roparun 2017 en het jubileumfeest ter gelegenheid van 50 jaar DevelsteinCollege.

“Gezamenlijk ben je tot mooie prestaties in staat,” doelt hij ook op de zorg voor leerlingen. “Voor hen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken met passend onderwijs en de TOPklas, maar ook voor leerlingen die juist op zoek zijn naar extra uitdaging met Obelisk en het PreGym in samenwerking met de PIT- en SKOBAbasisscholen.”

Nieuwe rector
Paul den Otter heeft het stokje overgedragen aan Matthijs den Haan, voorheen conrector bij het Penta College Csg Jacob van Liesveldt in Hellevoetsluis. “Het DevelsteinCollege is een school met geweldige faciliteiten en een uitstekende structuur, goede onderwijsuitgangspunten en prachtige resultaten” waarmee Matthijs verwijst naar de hoge slagingspercentages van afgelopen schooljaar. “Mijn focus ligt op het continueren van het brede spectrum op het gebied van bèta, talen, economie, kunst en sport, passend bij elke leerling met een gepersonaliseerd leerproces. Met als doel meer differentiatie voor de leerling en medewerkers, zodat ieders kwaliteiten het beste benut worden.”

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.