Home » Nieuws » Rijsoord blijft verrassen

Rijsoord blijft verrassen

Rijsoord blijft verrassen


Ook de tweede competitiewedstrijd heeft Rijsoord winnend afgesloten en staat daarmee op een gedeelde eerste plaats van de hoofdklasse A. Blijft Rijsoord verrassen of heeft de ploeg het juiste niveau om goed in deze hoofdklasse te kunnen acteren? Gezien het niveau van de eerste twee wedstrijden neigt het naar het laatste. Het moet de Kraaien een goed gevoel gegeven hebben om deze zaterdagmiddag te kunnen afrekenen met plaatsgenoot RVVH, dat eerder dit seizoen nog met een 1-0 overwinning het kampioenschap van Ridderkerk naar zich toe trok. Deze drie punten zullen ongetwijfeld zoeter smaken.

Voor trainer Gijs Zwaan was de opstelling deze keer niet zo moeilijk. Onder het motto van ‘never change a winning team’ liet hij zijn team, dat vorige week tegen Ter Leede prima begon, intact. Vorige week won Rijsoord onverwacht van Ter Leede en RVVH verloor hun eerste wedstrijd. RVVH zou er dus op gebrand moeten zijn om de eerste overwinning te boeken en Rijsoord dus een eerste nederlaag te bezorgen. De Kraaien waren gewaarschuwd en kenden het team nog van de finale om het Ridderkerks kampioenschap. Dus veel verrassingen zouden er niet moeten zijn.

Bal naast
De eerste grote kans was er overigens voor RVVH, toen een schot al binnen vijf minuten door een been van een Rijsoordspeler naast ging. Het had zomaar het openingsdoelpunt voor de thuisploeg kunnen zijn. Rijsoord raakte echter niet onder de indruk van deze kans voor de thuisploeg en trok zonder enige schroom ten aanval. RVVH moest terug en kwam er in die periode aanvallend nauwelijks aan te pas. Binnen het kwartier kwam Rijsoord op voorsprong. Bij een hoekschop van Yuki Hosaka kwam de bal in een kluts voor de voeten van verdediger Niels Groeneveldt. In tegenstelling tot vorige week dacht hij nu niet na en kon de eerste treffer genoteerd worden; 0-1. Vanaf dat moment behield Rijsoord het initiatief en volgden meerdere hoekschoppen, die echter niet verzilverd werden. Het laatste kwartier van de eerste helft zocht RVVH wat meer de aanval op, maar de ploeg bleek onzuiver in de eindpass of was de richting helemaal zoek. En mocht er een keer een gericht schot op het doel komen, dan stond daar altijd nog de solide keepende Michael Bekkers.

Fantasieloos
De tweede helft was het RVVH dat vol in de aanval ging. Echter enige vorm van fantasie ontbrak en daardoor kon de verdediging van Rijsoord het hoofd makkelijk boven water houden. Daarnaast stond het vizier van de RVVH-aanvallers niet op scherp, want veel schoten gingen ver naast of hoog over. Rijsoord kon met snelle uitvallen het RVVH moeilijk maken, maar de aanvallers verspeelden hierin te vaak de bal. Of het moet een kwartier voor het einde zijn geweest, toen Khalid Rahli tot een goed schot kwam. Maar zijn schot ging over het doel van Danny Spelde. Toch zou de RVVH-doelman in de allerlaatste minuut van de wedstrijd nog een keer de bal uit zijn doel moeten halen, toen invaller Ard Hartman onberispelijk een strafschop afrondde; 0-2. Scheidsrechter Jobse had de bezoekers de strafschop toegekend nadat de doorgebroken Darlison Gerardus door Wilco Oudenaarden in het strafschopgebied onreglementair was afgestopt.

Het tweede doelpunt bleek tevens de genadeslag voor RVVH. De thuisploeg kon in de resterende minuten van de blessuretijd niet meer de kracht opbrengen om het Rijsoord nog echt moeilijk te maken. Dankzij deze mooie overwinning staat Rijsoord op een gedeelde eerste plaats met Noordwijk. Een onverwacht mooi resultaat. Volgende week is er weer een thuiswedstrijd voor Rijsoord, wanneer om 14.30 uur AFC naar het sportpark aan de Vlasstraat komt.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.