Home » Nieuws » Rijsoord: de combi van hardlopen en wielrennen

Rijsoord: de combi van hardlopen en wielrennen

Rijsoord: de combi van hardlopen en wielrennen

Voetbal kwam afgelopen zaterdag even op het tweede plan aan de Rijsoordse Vlasstraat. Het was nu wielrennen en hardlopen. De Draai Rond de Kraai werd al weer voor de drieëntwintigste keer verreden. De Kraaienrun, georganiseerd door Roparuntean De Rezoordse Kraaien, beleefde zijn tweede editie. Op de keper beschouwd was het Roparunteam de winnaar van de dag. Met bijna honderd deelnemers meer dan vorig jaar kon er een flink bedrag voor het goede doel binnengehaald worden.

Kraaienrun
Begon de Kraaienrun vorig jaar met 143 lopers, dit jaar waren er 235 vertrekkers. Van een lokale activiteit werd het ook een evenement dat atleten uit de verre omtrek aantrok. Voor De Rezoordse Kraaien was het ook een geweldige opsteker zo kort voor het vertrek naar Hamburg. Bij de 10 km mannen ging de winst naar Ridderkerker Bart Korteweg in een tijd van 38.09 min. Youri Severin uit Almere werd tweede in 38.35. Rijsoordenaar Raymond Brugmans (39.45) eindigde als derde. Bij de vrouwen was Peke Vuik uit ‘s-Gravendeel op de 10 km met 53.25 de snelste. Annemiek Nusteling en Lisette Roos (beiden uit Ridderkerk) werden tweede en derde in respectievelijk 54.48 en 54.49.

Afwisselend
Bart Buijs uit Barendrecht ging als eerste over de streep bij de 5 km mannen in 17.50. Heerjansdammer Henk van der Heide was derde in 22.04. Bij de vrouwen won Nicolet Timmers uit Den Haag in 23.21. “Het parcours verraste me in positieve zin. Afwisselend,” aldus de Haagse. Corinne Smit uit Zwijndrecht werd derde in 24.41. Bij de kleine Kraaienrun (jongens) ging Koen Hagendijk als eerste onder het finishdoek door. Hij bleef Lucas van der Hammen en Brent IJsselstein voor. Bij de meisjes was de volgorde Esther Paul, Lily van der Valk en Anouk Kranendonk.

Hoofdprogramma
Het hoofdprogramma was en bleef toch De Draai Rond de Kraai. Met vier starts (sportklasse, amateurs, vrouwen en elite-mannen/beloften) kreeg het publiek een breed wielerprogramma aangeboden. “We hadden graag meer vertrekkers en ook meer aansprekende namen gezien,” stelde comitélid Piet van der Meulen. “De laatste week hebben nog veel reclame gemaakt, maar er was flinke concurrentie van een aantal klassiekers. Ook zijn er renners die op Hemelvaartsdag gereden hebben en vervolgens even hun rust pakken. We moeten het er maar mee doen, want schuiven op de wielerkalender is praktisch onmogelijk.”

Strijd
Strijd was er desondanks volop. Bij de elite-mannen/beloften (90 km) reden Max Haaksman en Derek Heek lange tijd ver voor het peloton uit. In de slotronden werden ze evenwel bijgehaald door een achtervolgende groep, waarna de winst naar ‘bijschrijver’ Patrick Bos ging. Bij de vrouwen (50 km) domineerde Claudia Jongerius ronden lang. Haar krachten namen tegen het einde van de koers af en uiteindelijk won Minke Slingerland met overmacht. Ridderkerker Jonathan Espirages werd tweede bij de amateurs (60 km). In de eindsprint moest hij het afleggen tegen Herman ten Kate.

Lokale inbreng
De sportklasse (40 km) was het enige onderdeel met een renner uit het verspreidingsgebied van De Brug. Ambachter Gerard Kooistra werd twintigste achter winnaar Frans van Winden. “Mij hoor je niet klagen,” stelde de Trias-coureur. “Door een griep die vier weken duurde heb ik nog niet veel gereden. Anders had er mogelijk iets meer in gezeten.” Kooistra klaagde ook niet over het parcours dat door veel renners als lastig en zwaar wordt ervaren. “Ik rijd graag in Rijsoord. De haakse bochten en de afwisseling asfalt/klinkertjes liggen mij wel. Wie dat niets vindt, moet maar ergens anders gaan rijden.”

Ergo: een prima wielerdag, die veel meer toeschouwers verdiende.

Tekst en foto’s: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.