Home » Nieuws » Rijsoord: de sportiefste wijk van Ridderkerk

Rijsoord: de sportiefste wijk van Ridderkerk

Rijsoord: de sportiefste wijk van Ridderkerk

Meer deelnemers voor ‘De Draai rond de Kraai’ én de Rezoordse Kraaienrun.

Met recht was Rijsoord afgelopen zaterdag weer voor even de sportiefste wijk van de gemeente Ridderkerk. Onder aantrekkelijke weersomstandigheden kon er passief en actief genoten worden van een geolied sportgala: in de ochtend en rond het middaguur de derde editie van de Rezoordse Kraaienrun en vervolgens de 24ste editie van ‘De Draai rond de Kraai’. En dat de plaatselijke voetbaltrots dankzij een 1-4 zege op Westlandia een stap dichter bij de hoofdklasse kwam stond er helemaal los van, maar verhoogde de feestelijke stemming aan de Vlasstraat wel.

Tevreden
Zowel Patrick Rutten, animator van het loopevenement namens Roparunteam De Rezoordse Kraaien, als Ramon de Borst van het wielercomité waren na afloop uitermate tevreden. Beide sportactiviteiten brachten meer deelnemers aan de start. ‘De Draai’ kende vorig jaar vrij veel wegblijvers, nu waren er tal van bijschrijvingen. De Kraaienrun groeide naar meer dan 361 inschrijvingen (vorig jaar 235) en dus ook meer inkomsten voor het goede doel. En daar was het natuurlijk allemaal om begonnen.

Kleine Kraaienloop
Het programma werd om 11.00 uur geopend met de Kleine Kraaienloop (1,7 km). Bij de jongens was Finn Heuving de snelste, gevolgd door Pascal van den Hoek en Tom Groenendijk. Bij de meisjes was de volgorde: Esther Paul, Tatum Vermeulen, Anouk Kranendonk.

5 kilometer
Het was sneu voor de organisatie dat een weggehaalde wegwijzer op het traject van de 5 kilometer een zuivere tijdmeting verhinderde. De lopers maakten er geen punt van, want alom was er lof voor het afwisselende parcours en voor de goede organisatie. Bij de mannen was de volgorde: Bart Buijs (18.39), Melvin Klok en Heerjansdammer Ferry de Valk. Bij de vrouwen won Lindsey Faken, gevolgd door Rosanne Vlasveld. Anita Alblas en Lieke Nusteling deelden de derde plaats.

10 kilometer
Bij de mannen zat de top drie elkaar dicht op de hielen. Rijsoordenaar Raymond Brugmans – hij kwam ook bij de twee vorige edities op het podium – won in 37.55. Ambachter Guido Paffen volgde met 38.00 en plek drie was voor Maurice Pieterson in 38.03. Nay Seddik zorgde bij de vrouwen voor een nieuw parcoursrecord met een tijd van 43.50. Marleen van Leeuwen (47.04) werd de nummer twee en Tamara Buschgens (49.00) de nummer drie.

Levendig
De wielerstrijd bij elite-mannen/beloften was uitermate levendig. Een kopgroep van zestien man scheidde zich ‘half koers’ af van de rest reed in een moordend tempo naar de eindstreep. Met smaakmakers als Jasper Ockeloen (leidersprijs), Jasper de Laat en Roy Pieters ging het op het fietspad langs de A16 veelal kop over kop. In de slotronde ontsnapten er vier renners. Van dit viertal kwam Robert Berk uit Pijnacker als eerste over de meet. Berk, die vorig jaar nog tweede werd, bleef Jasper de Laat (tweede) en de Duitser Leon Rohde (derde) voor. (Zie foto, inzet rechtsonder.)

Solo
Bij de de vrouwen stak Annet Pit uit Zwolle – vorige maand won zij nog de Ronde van Breezand – in een sublieme vorm. Vanaf ronde één domineerde zij de koers. Ze reed weg van het peloton en soleerde naar de finish. Een zevental renners ging nog wel op jacht, zij het vrij laat en daardoor ook tevergeefs. Amber Hulst werd uiteindelijk tweede en Willemiek Meinders. Minke Slingerland, die in 2018 overtuigend won, eindigde als 37ste.

Amateurs en sportklasse
Voormalig Ambachter Arian Oosthoek – nu Delft – deed van zich spreken bij de amateurs. Hij eiste de hoogste podiumplaats op. Bij de sportklasse won Rotterdammer Jeroen Martens, die eerder dit jaar ook in ‘s-Gravendeel de rapste was.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.