Home » Nieuws » Rijwielhandel Oosthoek stopt na 67 jaar

Rijwielhandel Oosthoek stopt na 67 jaar

Rijwielhandel Oosthoek stopt na 67 jaar

Er komt een einde aan zevenenzestig jaar Rijwielhandel Oosthoek. Wim en Thea gaan van hun pensioen genieten. Zwager Simon Bravenboer gaat aan de slag bij Profile Fietsen van Ambacht aan de Veersedijk. Hier kunnen de klanten van Oosthoek vanaf 1 oktober terecht voor garantie en onderhoud van hun tweewieler. (v.l.n.r. Simon Bravenboer, Wim Oosthoek, Jan Bosman)

Ontstaan
We schrijven 1954 als Bas Oosthoek de fietsenzaak van de familie Noorlander aan de Dorpsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht overneemt. Fietsenmaken zat Bas in het bloed, want zijn vader had jarenlang een fietsenzaak aan de Rotterdamseweg in Zwijndrecht. In de begin jaren werden er naast fietsen ook Solexen en Berini bromfietsen verkocht. In die tijd, waarin de auto nog geen gemeengoed was, waren dat veel gebruikte vervoermiddelen. Met het toenemen van het autoverkeer werd het gebruik van de gemotoriseerde tweewieler teruggedrongen. Om uiteindelijk geheel uit de winkel te verdwijnen. Oosthoek legde zich vanaf toen alleen op de verkoop en reparatie van fietsen toe.

Tweede generatie
Zoon Wim Oosthoek heeft dezelfde fietsenmakersgenen meegekregen als zijn vader. Het lag dan ook zeer voor de hand dat hij na zijn schooltijd bij zijn vader ging werken. De schoolbanken werden vervangen voor de werkplaats. Maar in de avonduren zat Wim diep gebogen over de boeken om zijn papieren te behalen. Langzaam maar zeker nam Wim de zaak van zijn vader over. Wim kon bij de bedrijfsvoering steunen op zijn vrouw Thea, die jarenlang meewerkte. De oversteek van het woonhuis aan de overkant naar de winkel moet duizenden keren gemaakt zijn.

De klanten hebben Oosthoek altijd weten te vinden. Het hoge serviceniveau en no-nonsense mentaliteit van de familie, werd zeer gewaardeerd. Zo goed zelfs dat het voor Wim te druk werd en hij in 1979 zwager Simon Bravenboer in dienst nam.

Benzine
Minstens zo bekend als de fietsenzaak, was de benzinepomp van de familie. Scherpe prijzen met een persoonlijke bediening en een gezellig praatje was jaren de garantie voor druk verkeer aan de pomp. Eind 2017 kwam er een eind aan de verkoop van brandstof en werden de ondergrondse tanks verwijderd.

Dank aan alle klanten
Nog twee maanden en dan gaat de deur definitief op slot. Wim en Thea gaan hun tijd anders indelen. Meer tijd voor de kinderen en kleinkinderen, meer tijd voor de vishengels. De twee verheugen zich erop. Zwager Simon gaat nog een poosje door. Hij gaat aan de slag bij Profile Fietsen van Ambacht, aan de Veersedijk. Bij deze winkel kunnen de klanten van Oosthoek vanaf 1 oktober terecht voor garantie en onderhoud van hun tweewieler.

Wim en Thea kijken terug op mooie jaren in de fietsenhandel. De tijden veranderden. Internet maakte het ondernemen in de fietsenwereld niet makkelijker, maar de vele mooie zakelijke vriendschappen die ontstaan zijn, het vertrouwen dat ze van de klanten hebben gekregen en de ontelbare mooie gesprekken die gevoerd zijn, blijven ze zich altijd in grote dankbaarheid herinneren.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.