Home » Nieuws » Ronald Hugers wil met Derby graag hogerop

Ronald Hugers wil met Derby graag hogerop

Ronald Hugers wil met Derby graag hogerop

Zwijndrechtse hockyers stellen tegen Pijnacker in de tweede helft orde op zaken.

Het feestelijke weekeinde bij hockeyclub Derby ter gelegenheid van de opening van de nieuwe velden werd zondagmiddag afgesloten met thuiswedstrijden van dames 1 en heren 1. De dames onder leiding van trainer/coach David Gestel – vorig seizoen nog de verantwoordelijke man bij de heren – speelden gelijk (1-1) tegen Forescate uit Voorschoten. De heren – nu onder leiding van ‘oude bekende’ Ronald Hugers – wonnen na een matige eerste helft alsnog heel verdiend van Pijnacker: 3-1. Tevens werd Van der Valk Ridderkerk voor beide teams als nieuwe shirtsponsor gepresenteerd.

Terugkeer
De terugkeer van Ronald Hugers op Bakestein is verrassend en tegelijkertijd ook weer niet. Niet, omdat er tussen de Ambachter en Derby altijd een link is gebleven. Hugers was als speler actief voor AMHC’65, één van de verenigingen waar Derby uit voortgekomen is. Door een knieblessure rolde hij al vroeg in het trainersvak. Hij trainde AMHC’65 en in het seizoen 2010-2011 was hij de technische man bij Derby, waar hij en passant ook nog een talentvol jongensteam begeleidde. De terugkeer mag verrassend genoemd worden, omdat hij bijna altijd op een veel hoger niveau werkzaam was bij clubs als HV Victoria, HC Rotterdam, Dragons uit Brasschaat en het Haagse HDM. Met deze club degradeerde hij het afgelopen seizoen uit de hoofdklasse naar de overgangsklasse. De tweede klasse – het niveau van Derby – is dan toch weer twee treetjes lager.

Verschil
“Natuurlijk merk ik het niveauverschil,” aldus Ronald Hugers. “Of het nu gaat om techniek, tactiek, conditie, mentaliteit, voeding: eigenlijk op elk terrein. En dat is ook niet erg. Er mogen ook nog dingen fout gaan of niet lukken. Het belangrijkste vind ik dat de wil aanwezig moet zijn, om de dingen die aandraag op te pakken. Om samen verder te komen. En Derby heeft de ambities om hogerop te komen. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er zit een goed bestuur, er is veel jeugd en de club beschikt nu over twee schitterende watervelden. En dat past ook bij die ambities. Zonder watervelden mis je de aansluiting met de top sowieso.”

Wedstrijd
Derby begon de wedstrijd met verzorgd aanvalsspel en kwam ook geregeld voor het doel van Pijnacker. De druk leverde vijf strafcorners op, maar de eerste treffer was voor de counterende bezoekers: 0-1, tevens de ruststand. “Toen was mijn geduld even op,” bekende Hugers na afloop. “Vijf strafcorners zonder rendement en bij de tegengoal werd er niet ingegrepen. Ik miste bij de ploeg de wil om te winnen. Je speelt niet altijd zomaar voor de fun.”

Complimenten
Na de rust (en de tussentijdse beregening van het veld) speelde Derby zoals Hugers het graag zag. Twee strafcorners leverden nu wel succes op. In beide gevallen had Pijnacker moeite de bal uit de doelmond weg te werken. Fabian Bol kon daardoor in de eerste minuut na de pauze de bal al binnen slaan: 1-1. Jasper Hagesteijn was kort daarna trefzeker: 2-1. Eigenlijk kwamen de gasten er niet meer aan te pas. Na een aanval ‘uit het boekje’ bepaalde de snelle Jowi Steenhoff de eindstand op 3-1. “Complimenten aan de ploeg,” benadrukte Ronald Hugers. “Maar die wil om te winnen wil ik elke wedstrijd, elke training zien.”

HC Derby-HC Pijnacker 3-1 (0-1).

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.