Home » Nieuws » Ronde Tafel Zwijndrecht organiseert wederom geslaagde boottocht

Ronde Tafel Zwijndrecht organiseert wederom geslaagde boottocht

Ronde Tafel Zwijndrecht organiseert wederom geslaagde boottocht

Op 1 oktober organiseerde De Ronde Tafel Zwijndrecht de jaarlijks terugkerende boottocht. Zo’n 100 deelnemers beleefden een geweldige dag op het water. Dit evenement had het doel ouderen uit de regio (mensen van De Blije Borgh, de Lindonk en vanuit verschillende huisartsenpraktijken uit Zwijndrecht) een leuk uitje te bezorgen en de sociale contacten te verbeteren. Mensen waarbij een dagje uit zeer wenselijk is. Door de inzet van diverse sponsoren en vrijwilligers hebben de deelnemers zichtbaar genoten van een geheel verzorgde dag aan boord van Partyschip De Ameland.

Al vroeg in de ochtend meldden de eerste mensen zich op het Veerplein in Zwijndrecht, dit maal de opstapkade van dit jaarlijks terugkerende evenement. Eenmaal aan boord werden de zeer dankbare gasten voorzien van een kopje koffie of thee en een gebakje, waarbij een ouderwets lekker advocaatje uiteraard niet mocht ontbreken. Tussendoor mocht een klein dansje eveneens niet ontbreken: Muzikant Rens de Ronde speelde een bont repertoire van muziek uit (met name) vroeger tijden. Na een stevige lunch van soep, broodjes, vers fruit en krentenbollen, startte de hoofdactiviteit van de dag: Bingo! Verschillende (gesponsorde) prijsjes werden verdeeld onder meerdere houders van volle bingo-kaarten.

Tijdens de vaart, op en neer naar Rotterdam, werd het e.e.a. verteld aan informatie over gebouwen, bruggen en schepen die werden gepasseerd. Maar wat wellicht nog belangrijker was, de ouderen kregen de aandacht die ze verdienden. De heren (en enkele partners) van De Ronde Tafel Zwijndrecht maakten een praatje en vertelden een mop.

“Een relatief eenvoudige geste,
maar een ervaring voor de mensen
waar nog lang van zal worden nagenoten!”

Na afloop van het programma, kregen de deelnemers nog een fraai aandenken mee: een tas met een mooi boeket, fruit en andere leuke (gesponsorde) kleinigheidjes. Kortom, de 35e editie van de boottocht was weer een zeer geslaagde dag en fantastisch voor de Ronde Tafel Zwijndrecht om dit samen met verschillende sponsoren te kunnen realiseren.

De Ronde Tafel Zwijndrecht bestaat uit jongeren van 25 tot 40 jaar. Het is een gemêleerd gezelschap: veel ondernemers en daarnaast mannen die verschillende managementfuncties bekleden. Zij zetten zich gezamenlijk in voor charitatieve doelen, zo ook in 2019 weer voor deze jaarlijks terugkerende boottocht.

Met dank aan: Hillfresh, Xantippe BV, Ferwerda, v/d Spoel bakkerij, Hoogvliet offshore, Pentrade B.V., Ara Hotel Zwijndrecht, ING, CIMS Netherlands, Hema Zwijndrecht, Denardy, Shipko B.V., Florensis, RensenDriessen SB BV, Filius Kaas, Van Lith Hypotheken, van Gent Autoverhuur, Homeko Hoefsmit B.V., Amega, E-dental, Meeder B.V.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.