Home » Nieuws » Rotaryrun: coronaproof lopen op jouw moment

Rotaryrun: coronaproof lopen op jouw moment

Rotaryrun: coronaproof lopen op jouw moment
Meenhuis

Het zat de Rotarians van Waal en Devel niet lekker dat er uitgerekend in het het jaar dat de club 40 jaar bestaat weinig aan fondsenwerving gedaan kon worden. Door de coronamaatregelen waren grootschalige evenementen immers onuitvoerbaar. Totdat lid Jan de Winter half januari met het idee kwam van de Rotaryrun: een digitale sponsorloop voor jong en oud, waarbij de deelnemers tussen 8 en 30 mei zelf het starttijdstip en de looproute bepalen. Het doel: de Stichting Leergeld Drechtsteden.

Loop-app
Bij de Rotaryrun kan men kiezen uit afstanden van 1, 3, 5 of 10 kilometer. Of er nu hardgelopen wordt of gewandeld, het maakt niet uit. Met behulp van een loop-app (bijv. Sportstracker, Strava, eRoutes, Runkeeper of Ommetje) wordt de gewenste afgelegd en ook vastgelegd. Vervolgens kan op de website van het sportieve evenement (www.rotaryrun.nl) de resultatenpagina ingevuld worden inclusief een screenshot van de loop-app én, niet onbelangrijk, de donatie. Elke deelnemer ontvangt daarna een certificaat van deelname.

Teams
Schoolklassen, sportclubs of bedrijven kunnen ook als team (coronaproof) meedoen. Voor de teams die de meeste kilometers afleggen staan bekers klaar. Bovendien kunnen zij rekenen op een eervolle vermelding in de klassementen op de website.

Enthousiast
“In de achterliggende veertig jaar heeft Waal en Devel voor meer dan 500.000 euro aan fondsen geworven. En ik ben heel blij dat we daar nu coronaproof een vervolg aan kunnen geven,” stelt initiator Jan de Winter. “Ga ik af op de enthousiaste reacties op de Rotaryrun, dan moet er een mooie opbrengst inzitten. Zeker wanneer de mensen hun enthousiasme weten over te brengen op hun netwerk. Het delen van je prestaties op social media als Facebook en Instagram kan ook aanstekelijk werken. Bedrijven, scholen en verenigingen kunnen trouwens een uitnodiging van ons verwachten.”

Sponsoren
De Winter deed met een werkgroep – zes personen sterk – het voorbereidende werk. IMCD, Rabobank en Ames werden als hoofdsponsoren binnengehaald. Ook werd er verbinding gelegd met de gemeente Zwijndrecht, die als JOGG-gemeente (Jongeren Op Gezond Gewicht), beweging van harte ondersteunt. Vandaar ook de directe betrokkenheid van Jordi van Vuren, sportcoach bij Toppie en Vivera, bij de Rotaryrun. Buro Ruw zorgde voor de opzet van de speciale website.

Stichting Leergeld Drechtsteden
De leden van Rotaryclub Waal en Devel, altijd nauw betrokken bij de Verkerkloop, kwamen dit jaar digitaal bij elkaar. De wekelijkse clubbijeenkomsten werden via Teams gehouden. Na een lezing van wethouder Tycho Jansen over armoede kwam de focus op de Stichting Leergeld Drechtsteden te liggen. “De lezing van de wethouder raakte ons allemaal,” vertelt Sabine Schipper, voorzitter van de Zwijndrechtse serviceclub. “Veel jongeren staan door de armoede in de gezinnen waarin ze opgroeien buitenspel. Door de beperkte financiële middelen thuis kunnen ze niet deelnemen aan tal van binnen- en buitenschoolse activiteiten. Denk aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een vereniging. De stichting ondersteunen we daarom van harte. Bovendien is het een regionaal doel en dat past bij ons beleid.”

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.