Home » Nieuws » Seizoen zit er voor softbalsters van Zwijndrecht bijna op

Seizoen zit er voor softbalsters van Zwijndrecht bijna op

Seizoen zit er voor softbalsters van Zwijndrecht bijna op

Afgelopen zaterdag speelden de softbalsters van Zwijndrecht hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Op sportpark Bakestein won het bezoekende Alphians met 8-14. Komende zondag krijgt de ploeg van coach Sander van der Loos in Alphen aan den Rijn de kans om op de laatste speeldag tegen dezelfde tegenstander revanche te nemen.

Puntje
Zwijndrecht speelde dit seizoen een bijzondere competitie (tweede klasse). Eerst werd er met twaalf teams een halve competitie gespeeld. In die competitie kwam de Zwijndrechtse ploeg een puntje te kort om zich bij de beste vier, de promotiepoule, te plaatsen. De onderste vier ploegen kwamen in een degradatiepoule terecht. De meiden van coach van der Loos werden met Ducks, Storks 2 en Alphians derhalve veroordeeld tot de middenpoule, een soort vriendschappelijke competitie. Er mocht gestreden worden om deze keizers baard.

Jonge meiden
“Ik had veel liever een volledige competitie gespeeld,” stelde Sander van der Loos na afloop van het duel met Alphians. “Mogelijk had er dan voor ons meer in gezeten dan die vijfde plaats. Aan de andere kant mogen we nu onbevangen spelen en wat experimenteren. En dat is wel fijn, want het seizoen was best zwaar. We begonnen met dertien speelsters, maar door zwangerschappen en een hardnekkig blessuregeval werden de keuzemogelijkheden minder. En dan vergeet ik nog speelsters die op vakantie zijn. Gelukkig zijn er paar jonge meiden uit het tweede team in het gat gesprongen. Met name Milou Visser en Jewel Buscher hebben ons uit de brand geholpen. Petje af. Ze hebben snel vorderingen gemaakt. Maar met het oog op volgend seizoen is enige versterking van harte welkom, want er vertrekken ook nog een paar speelsters. Annemiek Govaart en Sanne Schippers willen liever dichter bij huis gaan sporten en keren terug naar The Hawks in Dordrecht.”

Aanwas
Aan de ‘onderkant’ van de vereniging is er al sprake van versterking. “Bij de beeballers en de pupillen is er gelukkig sprake van aanwas,” aldus algemeen wedstrijdsecretaris Rob van den Boomgaard. “We zijn onder meer op de Zomerparkdag geweest en we hebben een toernooi voor basisschoolleerlingen gehouden. En dat heeft toch effect. Er is duidelijk meer interesse.”

Wedstrijd
Terug naar de wedstrijd. Zwijndrecht startte goed. In de eerste inning kwam Alphians niet op de honken. En passant verkreeg de thuisploeg in de gelijkmakende slagbeurt een 1-0 voorsprong. Toen Alphians in de tweede inning aan slag kwam, ging het echter aan alle kanten bij ploeg van Van der Loos mis. Fout na fout, misser op misser. De gasten uit Alphen profiteerden optimaal en kwamen acht keer over de thuisplaat: 1-8. Zwijndrecht kwam snel terug tot 4-8, maar slaagde er niet meer in het gat met de bezoekende ploeg te dichten. In de zesde inning werd het nog even 8-11 en gloorde er nog even hoop op een beter resultaat. Het slotakkoord was echter toch weer voor het team uit Alphen aan den Rijn: 8-14.

Zon
Beide teams hadden zaterdagmiddag overigens een extra tegenstander. Voor het mooi had het softbalveld beter een kwart of een halve slag gedraaid kunnen liggen. De laagstaande herfstzon had een verblindende uitwerking op de mensen aan slag, de catchers en de scheidsrechter. Milou Visser, de catcher bij Zwijndrecht, moest in de zevende inning opgeven. Ze kon geen hand meer voor ogen zien. Jelly Sinnema nam in de slotfase haar taak over.

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.