Home » Nieuws » Seniorenbus gaat dienstverlening uitbreiden

Seniorenbus gaat dienstverlening uitbreiden

Seniorenbus gaat dienstverlening uitbreiden

Na de Coronapandemie zijn de vertrouwde gele busjes in Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht weer te zien. Het aantal ritten is nog niet op het oude niveau maar met de herfst en winter in aantocht zal dit snel weer stijgen.

ASZ Dordrecht

In overleg met het Albert Schweitzer Ziekenhuis starten we een proef met ritten naar de locatie Dordrecht. Vanaf maandag 3 oktober kunnen de ritten worden aangevraagd. Voor zover de planning dit toelaat wordt er gereden naar twee op-/afstapplaatsen te weten ASZ hoofdingang en ingang dependance Erasmus Medisch Centrum.

Op deze manier sluit onze dienstverlening nog beter aan op de wens van de gebruikers.

Wat is de Seniorenbus

De doelstelling van de Seniorenbus is om zelfstandige ouderen, die geen auto of fiets meer rijden, vervoer aan te bieden van deur tot deur.

Van maandag tot en met vrijdag rijden de bussen van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 17.00 uur.

Mobiele ouderen van 63 jaar of ouder, die zelfstandig kunnen in en uitstappen, bestellen een dag van tevoren tussen 9.00 uur en 15.00 uur graag een rit bij de Seniorenbus.

Door gebruik te maken van deze bussen is het mogelijk een comfortabele rit te maken binnen onze twee gemeentes. Op deze manier blijft men langer zelfstandig en kan eenzaamheid worden beperkt.

Vrijwilligers

De organisatie van de Seniorenbus wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers, zowel de chauffeurs en bijrijders vinden het leuk iets te doen voor de lokale medemens.

Door van maandag tot en met vrijdag een of meerdere dagdelen per week actief te zijn voor de Seniorenbus is er een mooie en dankbare tijdsinvulling voor onze medewerkers.

Deze loyaliteit en betrokkenheid komt ook sterk tot uitdrukking in hun dienstverlening op de bussen. Veel vrijwilligers zijn al lange tijd voor de Seniorenbus actief. Mocht ook iets belangeloos willen doen, dan schenken we graag een kop koffie tijdens een kennismaking gesprek.

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de Seniorenbus kijk dan op onze website www.seniorenbuszwijndrecht.nl of neem contact op seniorenb@seniorenbuszwijndrecht.nl of met ons meldpunt 078-6196065.

Foto: Wim de Witte

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.