Home » Nieuws » Seniorenbus weer meer in trek

Seniorenbus weer meer in trek

Seniorenbus weer meer in trek

Tijdens de Corona pandemie waren de vertrouwde gele busjes in het straatbeeld van Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht even niet te zien. Hierdoor kwam het isolement voor onze gebruikers een stapje dichterbij.

De doelstelling is om zelfstandige ouderen, die geen auto of fiets meer rijden, vervoer aan te bieden van deur tot deur. Door gebruik te maken van deze bussen is het mogelijk een comfortabele rit te maken binnen de twee gemeentes. Van maandag tot en met vrijdag rijden de bussen van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 17.00 uur. Mobiele ouderen van 63 jaar of ouder, die zelfstandig kunnen in en uitstappen, bestellen een dag van te voren tussen 9.00 uur en 15.00 uur graag een rit bij de Seniorenbus. Vooral nu de verenigingen en sportclubs weer zijn gestart neemt het aantal ritten toe.

Vrijwilligers

De organisatie van de Seniorenbus wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers, zowel de chauffeurs en bijrijders vinden het leuk iets te doen voor de locale medemens. Door van maandag tot en met vrijdag een of meerdere dagdelen per week actief te zijn voor de Seniorenbus is er een mooie en dankbare tijdsinvulling voor de medewerkers. Deze loyaliteit en betrokkenheid komt ook sterk tot uitdrukking in hun dienstverlening op de bussen. Veel vrijwilligers zijn al vanaf het begin voor de Seniorenbus actief.

Kosten

Voor de gebruikers komt de inzet van de sponsoren en vrijwilligers ook tot uitdrukking in de kosten voor het gebruik van de Seniorenbus. Als men lid is betaalt men €4,50 per maand, de ritten betaalt men met een bon uit de bonboekjes. Deze boekjes kosten € 5,00 voor 11 ritten.

Meer informatie

Als u meer wilt weten over de Seniorenbus kijk dan op onze website www.seniorenbuszwijndrecht.nl of neem contact op met ons meldpunt 078-6196065.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.