Home » Nieuws » Serve’71 verleent 50 jaar service

Serve’71 verleent 50 jaar service

Serve’71 verleent 50 jaar service

Als er bij de namen van Cor du Buy, Bert van der Helm en Frans Schoofs bij u nog geen lampje gaat branden rinkelt er bij de reputaties van Bettine Vriesekoop en Trinko Keen hopelijk wél een ping-pong-belletje! Dit prominente kwintet belichaamde ooit de absolute elite van het Nederlandse tafeltennis. Maar mogelijkerwijs klinkt, bij het overgrote deel van de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht en omstreken, ook de naam Serve’71 niet al te bekend in de oren. Toch bestaat deze stabiele tafeltennisvereniging anno 2021 maar liefst 50 jaar!

Waarom staat het tafeltennissen eigenlijk zo weinig in de ‘picture’? We vragen het aan het oudst spelende lid en tevens clubsecretaris Aad Kal: “Wellicht is het ontberen van een huidige topspeler daar mede debet aan. En op de Nederlandse t.v. is de aandacht voor onze tak van sport ook best summier. Toch is het merkwaardig dat juist ons ledental tijdens corona een boost qua aanwas kreeg. Het tijdens de zomervakantie openstellen van onze sportzaal is ongetwijfeld een doelgerichte slag met veel effect geweest”.

ASWH
Serve’71 splitste zich in het oprichtingsjaar, als andere sportaanbieder dán voetbal, af, van de toenmalige SPORT-verenging ASWH om vervolgens geheel op eigen tafeltennisbenen verder te gaan. Een citaat uit een oud-interview van clublegende Jan Smit: “Het bleek best mogelijk om ons zonder de voetbalsport zelf te bedruipen maar de onontbeerlijke eerste financiële hulp van ASWH was uiteraard meer dan welkom.” In Smit is meteen een vooraanstaand grondlegger en stuwende kracht van Serve’71 genoemd. Als speler, secretaris, voorzitter, trainer en clubbladredacteur etaleerde hij zijn diverse kwaliteiten voor de club.

Topspin
De allereerste topspin, nog ver vóór de oprichting van Serve’71, werd nog in de oude school aan de Kerkstraat geslagen. Een te houden bazaar van Ido’s mannenkoor en een tbc-bevolkingsonderzoek gooiden wel eens roet in het eten als de speellocatie voor meer acutere evenementen diende te wijken. Maar, ‘het was een gezellige boel’ verhaalt een passage uit oud bewaarde notulen. Aad Kal haakt in: “En dat is het nog steeds, hoewel we dat uiteraard combineren met een prestatieve categorie. Wel maak ik mij zorgen over de vergrijzing van ons spelletje. Er is een hoopvolle groei qua jeugdleden maar om zelf aan een jeugdcompetitie deel te nemen kunnen we jonge, nieuwe leden, voor dit prachtige spel goed gebruiken.”

Bekestein
Gymzaal De Schoof fungeerde als volgende accommodatie voor Serve’71 dat in de jaren ‘80 en ‘90 moeizame overlevingsjaren kende. Maar onder anderen oud-voorzitter Bep Korteweg, Henk Koppelaar, en de eerder genoemde Jan Smit sloegen Serve’71 met daadkrachtig effect door een complexe periode heen. Met als uniek gevolg dat Serve’71 deze week een 50 jarig bestaan kan vieren. De huidige thuishaven van de club is de sportzaal aan de Bekestein 52. Het hoogst spelende, huidige duo-team komt uit in de 2e klasse. In zijn totaliteit herbergt de vereniging 7 tafeltennisteams in diverse competities.

Covid dwarsboomde reeds een eerder jubileumfeest maar aanstaande zaterdag hoopt de jubileumcommissie de geplande receptie van 15.00 uur tot 16.30 uur in sportzaal Bekestein wel te verwezenlijken. “MJ tafeltennis-Events’ geeft een clinic aan onze leden en tijdens de receptie zullen deze toppers ook een demonstratiewedstrijd spelen. Belangstellenden zijn van harte welkom om vanaf 13.00 uur tot 14.30 uur deel te nemen aan leuke, inventieve tafeltennisactiviteiten,” besluit de trotse Serve’71 secretaris Aad Kal.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.