Home » Nieuws » Sieraden op maat uit eigen atelier

Sieraden op maat uit eigen atelier

Sieraden op maat uit eigen atelier
Meenhuis

In het centrum van Ridderkerk werd 25 jaar geleden Jewel Trend gestart. Inderdaad een trendy juwelier met hippe merken en sieraden van eigen makelij. In dat laatste heeft eigenaresse Andrea van der Meer volledig de hand.

“We hebben alles in eigen beheer. We hoeven dus ook niets op te sturen als bijvoorbeeld een ring op maat gemaakt moet worden. Omdat we alles zelf doen kunnen we ook direct een prijsopgaaf doen” vertelt Andrea. Als goudsmid heeft ze haar werk nog veelzijdiger zien worden door nieuwe ontwikkelingen en technieken: “Er kan nu zoveel meer. Trouwringen met bijvoorbeeld de vingerafdrukken van de geliefden of de handtekeningen uit het trouwboekje, die gelaserd zijn in een hanger.”

De laatste jaren krijgt Jewel Trend ook veel waardering voor de zogenoemde memorials. Dit zijn sieraden die gemaakt worden ter herinnering aan een overledene. Dit kan met het handschrift van de gestorvene, vingerafdruk of een voetafdruk van een doodgeboren kindje. Mogelijk zijn ook ringen, hangers en armbanden waarin as van de geliefde wordt verwerkt. “Door het as te mengen met een speciaal soort hars krijg je echt een bijzonder sieraad.”

Jewel Trend is gevestigd in winkelcentrum Ridderhof. Websites: www.jeweltrend.nl en
www.jeweltrendmemorials.nl.

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.