Home » Nieuws » Sinterklaas in Hendrik-Ido-Ambacht

Sinterklaas in Hendrik-Ido-Ambacht

Sinterklaas in Hendrik-Ido-Ambacht

Door corona kon de intocht van Sinterklaas in Ambacht vorig jaar geen doorgang vinden. Dit jaar was het weer niet mogelijk om verantwoord een ouderwetse Sinterklaasintocht te organiseren. Maar de gemeente heeft ervoor gezorgd, dat de kinderen dit jaar toch in staat waren om Sinterklaas in levenden lijve te ontmoeten!

Ontvangst op het gemeentehuis
Een intocht van Sinterklaas en zijn Pieten met de boot bij het Waterplein was dit jaar helaas niet mogelijk. Daarom ontving de burgemeester van Ambacht, Jan Heijkoop de Goedheiligman samen met zijn Hoofdpiet op zijn kantoor in het gemeentehuis. “Natuurlijk kom ik de kinderen in Hendrik-Ido-Ambacht dit jaar opzoeken”, zo sprak de Sint, nadat de burgemeester hem hartelijk welkom had geheten. “Ik heb vorig jaar zoveel prachtige tekeningen van ze gehad, ik kon echt niet wegblijven”. Sint vertelde, dat hij had vernomen, dat de gemeente voor de kinderen een prachtige nieuwe skatebaan had aangelegd. “Dat heeft vast veel geld gekost”, zo dacht hij en daarom had hij voor de burgemeester een cadeautje meegebracht: een zak met geld! Weliswaar van chocolade, maar de burgemeester was toch blij met dit symbolische gebaar.

Met de auto door het dorp
“Wist u, dat wij gisteren nog een verjaardag hebben gevierd?”, vroeg Sint aan de burgemeester. Die wist dat niet, waarop Sint hem vertelde, dat gisteren zijn paard, Ozosnel, zijn verjaardag had gevierd. “Met wel 25 andere paarden”. En daarom was hij vandaag niet van de partij. Sint liet zich deze keer in een prachtige open auto – natuurlijk wel een witte! – naar de verschillende winkelcentra brengen.

Bezoek aan de winkelcentra
Samen met zijn Pieten en begeleid door de Pietenband bezocht de Sint achtereenvolgens de winkelcentra De Schoof, Louwersplein en HoogAmbacht. In elk winkelcentrum nam hij de tijd om met kinderen te praten, tekeningen in ontvangst te nemen en uiteraard een boks te geven. De pieten strooiden dit jaar niet, maar deelden wel zakjes strooigoed uit. Het bezoek van de Sint aan Ambacht was dit jaar weer een ouderwets kinderfeest!
En de komende weken is er in Ambacht nog veel meer Sinterklaaspret te beleven.

De grote Sinterklaasshow
Zo biedt de Winkeliersvereniging HoogAmbacht de mogelijkheid om op zaterdag, 4 december tegen een sterk gereduceerd tarief de unieke, exclusieve Sinterklaasshow ‘Regenboogje & de rijmpiet – Het geheime Kampeeravontuur’ in theater Cascade bij te wonen. De voorstellingen beginnen om 15.00 uur en 17.00 uur. De kaarten voor deze shows zijn verkrijgbaar aan de servicebalie van de Albert Heijn aan de Sophiapromenade. Tegen vertoning van 2 kassabonnen van verschillende winkels in Winkelcentrum HoogAmbacht ontvang je maximaal 4 kaartjes voor slechts 5 euro per stuk. Extra kaarten bijkopen is mogelijk tegen de normale verkoopprijs van 9,50 euro per stuk.
Let op: theaterbezoekers, ouder dan 12 jaar, dienen naast hun toegangsbewijs ook een coronatoegangsbewijs en een identiteitsbewijs te tonen.

Het Sinterklaashuis
In winkelcentrum De Schoof is dit jaar naast de Candyshop door de winkeliers van De Schoof een Sinterklaashuis ingericht. Tot en met 5 december vinden daar verschillende Sinterklaas activiteiten plaats. Zo kan je bij de winkeliers in De Schoof een Kleurplaat ophalen, waarmee leuke prijzen te verdienen zijn. Bij het Sinterklaashuis staat een brievenbus waar je jouw tekening in kunt deponeren. Op 24 november kan je van 13.00 tot 17.00 uur samen met Pieten de kleurplaat inkleuren en op 27 november kan je van 13.00 tot 16.00 uur op bezoek bij en op de foto met Sinterklaas. Sinterklaas zal dan ook de winnaars van de kleurplatenactie bekend maken.

Tekst en foto: Jan O’teur

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.