Home » Nieuws » Spirituele dag in een magische tuin

Spirituele dag in een magische tuin

Spirituele dag in een magische tuin

De tuin waar het over gaat, deed voorgaande jaren mee met de jaarlijkse ‘Tussen Kunst & Tuin’ die dit jaar voor een keer niet wordt gehouden. Tussen al de prachtige tuinen die er te bewonderen waren spreken we nu over de meest opvallende, die van Aart Koremans en Peter Mouthaan aan de Rotterdamseweg 88. Een grote tuin die door zijn inrichting heel apart is omdat je elke keer weer in een andere sfeer terecht komt. Op zondag 8 juli gaat hier een spirituele dag van 11.00 tot 17.00 uur plaatsvinden.

Spiritualiteit
Volgens Wikipedia; “Spiritualiteit heeft in de breedste zin te maken met zaken die de geest (Latijn spiritus) betreffen. Het woord wordt op vele manieren gebruikt en kan te maken hebben met religie of bovennatuurlijke krachten, maar de nadruk ligt op de persoonlijke innerlijke ervaring. De betekenissen van “religie” en “spiritualiteit” liggen vaak erg dicht bij elkaar. In een strikte betekenis wordt er het bewustzijn mee aangeduid, de menselijke ziel of het menselijke innerlijk zijn, dat zijn oorsprong in een goddelijke of andere transcendentie heeft, of in relatie staat tot een hogere werkelijkheid.”

8 Juli
Mede organisator Natasja van der Heyden vertelt wat men op deze dag kan verwachten; “Op de beurs zijn negen mediums aanwezig. De mediums zitten verspreidt door de tuin, zodat er voor bezoekers die meer interesse hebben in de bijzondere tuin ruim voldoende loopruimte is, zodat de tuin optimaal bewonderd kan worden. De meeste mediums zijn tarot leggers. Ieder medium doet dat op zijn of haar eigen manier. Dus wat dat betreft is er voor ieder wat wils. Aanwezig is iemand die zand leest en een dame die Reiki behandelingen geeft. Ook is het mogelijk een steenlegging te laten doen. Naast de mediums zijn er nog enkele verkoopstands, onder andere een dame die prachtige glaskunst verkoopt en anderen met diverse spirituele artikelen.” Wat zijn de kosten voor de bezoeker?” Entree heeft een drempeltje van 1 euro en daarvoor kan men de hele tuin door wandelen en alles bekijken. Voor het raadplegen van mediums worden van zelfsprekend consultkosten gevraagd. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Er is een klein terras waar van koffie, thee en wat lekkers genoten kan worden.”

Waar is Reiki goed voor?
We vonden een antwoord op het internet. “Reiki heeft als eerste een zeer ontspannende werking. Verder stimuleert Reiki het zelf genezend vermogen van je lichaam. Een Reiki behandeling helpt zowel op het lichamelijke als geestelijke en spiritueel gebied. Het werkt ontgiftend en bevrijdend. Reiki helpt tegen pijn en ondersteunt dus het natuurlijke genezingsproces. Door Reiki energie kunnen fysieke klachten en emotionele blokkades oplossen. Het effect kan zijn dat je beter kunt ontspannen, beter slaapt, kwalen en blessures herstellen, je beter bestand bent tegen stressvolle situaties en meer in contact komt met wie je werkelijk bent. Dit kan weer een positief effect hebben op lichamelijke klachten. Reiki zet je eigen vermogen en kracht in om bijvoorbeeld levensproblemen zelf op te lossen. Je kunt Reiki zien als een warme deken! Reiki is geen vervanging, maar wel een prachtige aanvulling op de reguliere geneeskunde, omdat Reiki de helende werking van elke andere therapie versterkt en het zelf genezend vermogen bevordert.” Bron Senza.

Tekst en foto: Wim Uithol

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.