Afbeelding

DVS pakt koppositie na meeslepende en intense 20 minuten

Sport

H.I.Ambacht - Op dinsdagavond vond het vervolg van de eerder gestaakte wedstrijd tegen ACKC plaats. Een heftige blessure was de oorzaak van de onderbreking. In overleg werd besloten de wedstrijd op een later moment te hervatten.

Met nog 20 minuten speeltijd te gaan, een stand van 10-11, een toss voor de “aftrap”, en een aangepast aantal wissels, werd de wedstrijd hervat.

DVS pakte de eerste winst bij de tos waardoor het de bal mocht uitnemen. Dit voordeel werd echter in luttele seconden om zeep geholpen door de bal snel te verspelen. Gelukkig begon DVS verdedigend wel scherp en wist het de bal snel terug naar de aanval te brengen.

Het eerste aanvalsvak leek wel wat last te hebben van de spanning die deze wedstrijd met zich mee bracht, want de eerste drie aanvallen waren slordig. Daarna wist het vak zich te herpakken, waarbij er via geduldig combinatiespel naar de juiste kansen werd gezocht. Zo was het DVS die als eerste to scoren kwam, waarna de wedstrijd op gang kwam. Direct aan de andere kant maakte ACKC namelijk de 11-12. Voor het publiek, dat goed te horen was, een vermakelijke start. DVS wist zette de lijn door en wist steeds langere aanvallen op de mat te leggen. Via een strafworp werd het 11-13, maar het was ACKC dat direct daarna – eveneens vanaf de stip – tot scoren kwam en de stand terugbracht tot 12-13.

Vanaf dat moment kreeg DVS volledige grip op de wedstrijd. In aanvallend opzicht werd geduldig gezocht naar goede kansen, waren nestor Van Tooren en Zuidweg heer en meester in de rebound, maar was het bovenal opvallend hoe effectief de verdedigende tactiek van DVS was.

In het ene vak werd ACKC achterverdedigd, iets waar de jonge ploeg zich totaal geen raad mee wist. In het andere vak werd ACKC voorverdedigd, waardoor er kansen onder grote druk genomen werden, hetgeen resulteerde in veel eenschotsaanvallen. Op deze manier wist DVS de voorsprong dan ook steeds verder uit te bouwen. De ploeg schoot met scherp en bracht de stand van 12-13 naar 12-19. ACKC spartelde nog een beetje, waardoor de stand kort voor het eindsignaal 14-19 werd. Exact vijf doelpunten verschil waarmee het in de eerste wedstrijd de Ambachters versloeg.

De manier waarop de bal aan de zijlijn door ACKC werd verspeeld, is dan ook erg slordig te noemen. DVS benutte dit buitenkansje door de 14-20 te maken, waardoor het onderling resultaat in het voordeel is van de ploeg van coach Koolwijk. Het was een avondje waarin slechts 20 minuten korfbal werd gespeeld, maar wel een avond vol passie en gedrevenheid. DVS pakt hiermee de koppositie terug en heeft alles weer in eigen hand. Komende zaterdag de eerste van de vier finales voor het kampioenschap, om 19:45 in de Ambachtse Ridderhal.