Afbeelding

Hockey vereniging HcDerby

Sport

Hockey voor je grootouders? Ja, zeker! Fithockey is de naam. Fithockey is hockey voor je ouders en je grootouders. Fithockey is dé teamsport voor 55-plussers. Sinds 2006 heeft de KNHB fithockey aan het aanbod toegevoegd om senioren te voorzien in de behoefte aan sporten in de buitenlucht met sociale contacten en beweging. Deze vrijblijvende sport wordt ook gespeeld op onze eigen Hockeyclub Derby in Zwijndrecht.

Wat is fithockey?
Fithockey is een teamsport en wordt bij ons het gehele jaar door op donderdagochtend gespeeld op kunstgras. Het spel wordt gespeeld met een styrofoam omwikkelde knots en een zachte bal, met een spelleider en vooral met veel gezelligheid.

Fithockey ook op HC Derby…
Het Fithockeyteam speelt elke week op donderdagmorgen 09.30 uur. Er is geen hockey ervaring vereist; dat geldt voor 95% van de huidige deelnemers. Om mee te spelen is geen speciale uitrusting nodig, eenvoudige sportkleding en sportschoenen met goed profiel is voldoende. De contributie bedraagt net ietsje meer dan € 2,50 per keer. Een paar keer zonder kosten op proef meedoen is mogelijk. Fithockey doet soms mee aan het Landelijk Fithockey Toernooi. HC Derby is al driemaal landskampioen Fithockey geweest.

Nieuwsgierig?
Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u komen kijken of nog beter: meedoen?? Stuur een e-mail of neem contact op! Kijk ook op www.hcderby.nl.

Afbeelding
Afbeelding