Afbeelding

Allemaal kampioenen bij Vollido!

Sport

Bij volleybalvereniging Vollido in Hendrik-Ido-Ambacht worden er dit seizoen aardig wat kampioensfeestjes gevierd. Zowel bij de jeugd als bij de dames en heren weten de teams de eerste plaats te bereiken in de regionale competitie.

We beginnen de kampioenenreeks bij de jeugdteams, bestaande uit kinderen van 10 en 11 jaar oud. Volleybal is niet de makkelijkste sport om te leren. Om die reden is speciaal voor kinderen Cool Moves Volley (CMV) op 6 verschillende niveaus ontwikkeld waarbij ze op een speelse manier alle volleybaltechnieken leren. Vollido heeft gelukkig veel jeugdleden, waardoor er zowel jongens- als meisjesteams zijn. De jeugdteams CMV 6-1, CMV 6-2 en CMV 6-3 zijn alle drie dit seizoen al kampioen geworden!

Afgelopen zaterdag werd ook de dames van DS-1 kampioen. Met hun laatste wedstrijd hebben ze glorieus gewonnen en zichzelf naar de promotieklasse geschoten, een geweldige prestatie waar ze trots op mogen zijn. Het avontuur begon aan het begin van het seizoen met een volledig vernieuwd en zeer jong ‘meisjesteam’ bij Vollido. Aanvankelijk waren er zowel binnen de vereniging als binnen het team zelf de nodige twijfels, maar onder leiding van Suzanne Akkerman en Dianne Folkers zijn die twijfels volledig weggenomen. Met hun begeleiding en coaching heeft het team laten zien wat ze waard zijn.

Met 98 punten uit een maximaal haalbare 110 en slechts één verloren wedstrijd tegen de directe concurrent, heeft DS-1 een indrukwekkende prestatie neergezet. Met een gemiddelde leeftijd van slechts 20 jaar is het duidelijk dat dit team nog veel potentie heeft en dat er nog veel meer successen in het verschiet liggen. Om het kampioenschap in de laatste wedstrijd veilig te stellen, moest er in elk geval gewonnen worden van de nummer 10 uit de poule: DS-8 uit Sliedrecht. De nummer 2, DS-5 ook uit Sliedrecht, stond immers maar een paar punten achter met nog één wedstrijd te gaan. De spanning was dan ook voelbaar bij aanvang van de wedstrijd, maar al snel werden de dames opgezweept door de vele toeschouwers en het feit dat ze een zwakkere, maar uiterst sportieve tegenstander tegenover zich hadden. De wedstrijd werd een formaliteit en eindigde met een overtuigende 4-0 overwinning voor DS-1. Onze directe tegenstander was  sliedrecht Ds- 8. Die stonden 10e. Sliedrecht DS-5 stond 2e. En was onze concurrent. Zitten in dezelfde poule.

Volgend seizoen wacht een nieuwe uitdaging in de promotieklasse, maar het team kijkt er met vertrouwen naar uit. Met de ervaring en vastberadenheid die ze dit seizoen hebben laten zien, zijn ze klaar om nieuwe hoogten te bereiken en nog meer successen te behalen. 

Als klap op de kampioensvuurpijl zijn ook de heren van HS-4 woensdag kampioen geworden door verlies van de directe tegenstander. Zij spelen zaterdag hun laatste wedstrijd bij Flits in Papendrecht waar ze dan ook gehuldigd worden. Het team van trainer Jamie Milort promoveert hierdoor naar de 1e klasse.

Tekst: Corine van Driel

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding