Van links naar rechts: Levent Akkaya, Rick Bakker, Matthijs van der Heiden, Kelvin Heemstra, Esmee van Marwijk en Tim Sweben
Van links naar rechts: Levent Akkaya, Rick Bakker, Matthijs van der Heiden, Kelvin Heemstra, Esmee van Marwijk en Tim Sweben

De Open Zwijndrechtse Kampioenschappen Tafeltennis

Sport

Op een zonnige zaterdag 11 mei verzamelden zich 108 enthousiaste deelnemers in de Walburghal voor de Open Zwijndrechtse Kampioenschappen tafeltennis. Dit prestigieuze toernooi trok na het succes van vorig jaar spelers vanuit heel Nederland en zelfs enkele uit België naar Zwijndrecht. Het niveau varieerde van recreatieve spelers tot de top van Nederland.

De Walburghal trilde van de spanning toen maar liefst alle 21 tafels in gebruik waren. De organisator, Tim Sweben, kreeg steun van talloze vrijwilligers van de vereniging zelf. Hun inzet zorgde ervoor dat alles vlekkeloos verliep, van inschrijving tot de laatste spannende rally.

Deelnemers van Shot’65 en Serve’71:
Maar liefst 18 deelnemers van Shot’65 uit Zwijndrecht namen deel aan het toernooi. Hiermee was hun club van alle deelnemers het beste vertegenwoordigd! Maar ook in totaal 12 deelnemers van Serve’71 uit H.I. Ambacht deden mee. Een geweldige inzet van beide clubs.

Licentieklassen en Bekers:
In totaal werden 17 bekers uitgereikt, verdeeld over 4 verschillende licentieklassen. Dit toont de diversiteit en het competitieve niveau van de deelnemers. In de verschillende licentieklassen streden de deelnemers tot het laatste punt met als uiteindelijke winnaar en dus Open Zwijndrechts Kampioen 2024, de vooraf tot favoriet bestempelde, Matthijs van der Heiden.

Hoofdtoernooi - Hoogste Klasse:
Matthijs van der Heiden van VVV ging er zoals vermeld met de eerste plaats vandoor. In een intense finale versloeg hij Esmee van Marwijk van Scylla met 3-1.Rick Bakker van VVV eindigde als derde. Albert van Beek, namens Shot’65, werd vierde. Hij verloor in vijf games van Esmee in de halve finale, waar het vorig jaar in de halve finale precies andersom was en hij verloor opnieuw in vijf games van Rick in de strijd om de derde en vierde plaats.

Hoogste Klasse Troostfinale:
Kelvin Heemstra van Smash sleepte de eerste plaats in de wacht na een zenuwslopende wedstrijd tegen Leven Akkaya van Shot’65. De eindstand was 3-2.

Ook succes voor onze lokale spelers in de overige klassen:
In de overige klassen waren er een aantal lokale spelers die er met een prijs vandoor gingen.

G-klasse Hoofdtoernooi:
In de G-Klasse veroverde Erik van Gent van Serve 71 uit H.I. Ambacht de eerste plek. Hij versloeg Sinoe Mitonglao van TTV Sliedrecht in de finale, waar Ab de Groot van TTV Alblasserdam er met de 3e prijs vandoor ging.

H-klasse Hoofdtoernooi:
In de finale van de H-Klasse was Rob de Wit van Vice Versa 51 te sterk voor Jos Bijlenga van Serve ‘71, maar ondanks deze nederlaag mocht Jos met trots de beker voor de tweede plaats in de lucht houden.

De Open Zwijndrecht Kampioenschappen tafeltennis waren wederom een groot succes, dankzij de passie van de spelers, de inzet van de vrijwilligers en de sportieve sfeer. Volgend jaar kijken we alweer uit naar een nieuwe editie!