Home » Nieuws » Sport » 45+ toernooi Ter Steeghe trekt tennisliefhebbers uit wijde omgeving

45+ toernooi Ter Steeghe trekt tennisliefhebbers uit wijde omgeving

Jolanda Gerla leidt het Ardea Auto Open voor 45+ in goede banen.
45+ toernooi Ter Steeghe trekt tennisliefhebbers uit wijde omgeving

‘De toevoeging ‘open’ wordt helemaal waargemaakt’


Door: Michel van Straten


Zwijndrecht – Op de deelnemerslijsten komen namen voor uit Papendrecht, Alblasserdam, Numansdorp, zelfs uit Den Haag. Het gaat hierbij om het Ardea Auto Open 45+ toernooi bij tennisvereniging Ter Steeghe dat van zaterdag 13 augustus tot en met zondag 21 augustus op de kalender staat.

“De toevoeging ‘open’ wordt hiermee helemaal waargemaakt”, stelt Jolanda Gerla, die dit jaar voor het eerst de toernooileiding in handen heeft. “Ruwweg is twintig procent van de deelnemers lid van Ter Steeghe, tachtig procent komt van buitenaf. De mensen komen op de goede naam van het toernooi af. Tot op heden kregen we altijd positieve reacties en als toernooicommissie doen we er alles aan om dat zo te houden.”

Commissie
Jolanda Gerla weet wat er komt kijken om een groot toernooi – er wordt gemikt op zo’n 120 koppels – te organiseren. Ze maakt al een jaar of vijf deel uit van de toernooicommissie, die ze nu mag aansturen. Jan van Esch en Roy Loos houden de inschrijving in de gaten en zorgen voor de indelingen van de koppels. Ger van den Heuvel en Wim Vliegenthart zijn verantwoordelijk voor het buitengebeuren. Mies van de Meiracker (financiën), Sonja Kooij (sponsoring) en Jane Storm (secretariaat) hebben ook hun aandeel in het welslagen van het toernooi.

Zorgen
Toch heeft Jolanda Gerla zo ook haar zorgen. “Zorgen is misschien een groot woord,” relativeert het Ter Steeghe-lid. “Het is altijd weer spannend hoe je uitkomt met de aanmeldingen en de verschillen in sterkte. We streven er natuurlijk naar om in de poulefase de koppels zo evenwichtig mogelijk in te delen. Het weer is natuurlijk ook altijd een vraagteken. Nu zijn onze gerenoveerde banen na een bui vrij snel weer bespeelbaar, maar mocht het echt plenzen, dan hebben we afspraken met tennishallen in de regio. En een puntje van zorg is het uiteindelijke aantal deelnemers. De trend is dat het licht terugloopt. Het is iets wat we overal om ons heen horen. Er is vandaag de dag ook zo veel te doen en sommige mensen willen niets missen. De groep mensen die de agenda voor een dergelijk toernooi gewoon blokkeert, is dus toch kleiner geworden.”

Poules
De deelnemende koppels gaan de strijd aan in de speelsterktes 4 tot en met 8. Er wordt eerst gespeeld in poules van minimaal drie koppels. De beste twee koppels gaan door naar de eindronde en spelen verder volgens het afvalsysteem. Op deze wijze speelt iedereen tenminste twee, maar meestal drie partijen en is verlies van de eerste partij niet meteen het eindpunt. In de weekenden beginnen de wedstrijden om ongeveer 11.00 uur en doordeweeks rond 18.00 uur. Ook aan de inwendige mens is weer gedacht. Cooking N Catering uit Dordrecht is aanwezig met culinaire gerechten voor een schappelijke prijs.

Kennismaken
Het Ardea Auto Open 45+ toernooi is vanzelfsprekend ook toegankelijk voor toeschouwers. Het is een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met de 550 leden tellende vereniging en het fraaie tennispark (Ter Steeghepad 10, te bereiken via de Bootjessteeg) te bewonderen. Jolanda Gerla wijst op de beplanting die door de leden zelf onderhouden wordt. “Ter Steeghe mag je een gezonde vereniging nomen,” vindt ze. “En dat slaat niet alleen op het financieel aspect, maar ook op de zelfwerkzaamheid. Er zijn flink wat vrijwilligers actief. Jazeker, ook tijdens de toernooidagen.”

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.