Home » Nieuws » Sport » Angelica Suisse is groot talent bij kunstrijden

Angelica Suisse is groot talent bij kunstrijden

Angelica Suisse is groot talent bij kunstrijden
Fotografie: Piet van Es

Voor veel jongens is het een droom om zo hoog mogelijk te komen bij het voetballen. De 11 jarige Angelica Suisse had een andere droom. Haar passie is het kunstschaatsen en dit doet de Ambachtse zeer verdienstelijk.

Angelica zit al twee jaar bij het NOC-NSF, omdat zij in het landelijke selectieteam van het kunstrijden zit. Ook is zij pre NTC geselecteerd bij de KNSB. Angelica is op haar zesde begonnen met kunstrijden. “Samen met mijn zus keek ik naar het programma ‘Dancing on ice’. Ik vond dat zo leuk, dat ik het ook ging proberen. De eerste keer dat ik op het ijs stond vond ik het al helemaal geweldig. Ik had geen moeite om in balans te blijven en ging er meteen als een speer vandoor”, vertelt Angelica. En bij die eerste keer is het niet gebleven. Inmiddels traint Angelica tien uur per week en als het aan haar ligt zouden dat nog meer uren zijn. “Op dit moment is het ook nog goed te combineren met mijn school. De trainingstijden vallen niet onder schooltijd. Soms moet ik wel vrij vragen voor een wedstrijd of een belangrijke training van een internationale coach. Maar dat gebeurt maar weinig hoor”, aldus de leerlinge van de John. F Kennedyschool. Het Ambachtse schaatstalent heeft haar eerste danspasjes geleerd bij DDD in Dordrecht, momenteel traint ze bij TKV in Tilburg.

Hoogtepunten
Het afgelopen Nederlandse Kampioenschap vormde voor Angelica één van haar hoogtepunten tot nu toe. Ze werd tweede in de korte kür. “Je traint daar het hele jaar heel hard voor en als het dan lukt om een zilveren medaille te winnen is dat natuurlijk ontzettend gaaf”, aldus Angelica. Nog gaver was het toen zij te horen kreeg dat deze prestatie ook goed genoeg was om mee te mogen doen aan de Challenge Cup, een internationale wedstrijd in Den Haag. Ook heel leuk was haar televisiedebuut. Zapp-sport maakte tijdens het NK een reportage van Angelica. Was het NK al een hoogtepunt, de Challenge Cup overtrof dat. “Tijdens de Challenge Cup heb ik tussen allemaal Europese en wereldtoppers mogen schaatsen. Het was niet alleen het schaatsen, maar echt alles er omheen. Iedereen met dezelfde passie en het enthousiaste publiek zorgde voor de rest”, glundert de Ambachtse jonge meid.

Steun van ouders
In haar passie voor de schaatssport wordt Angelica volledig gesteund door haar ouders. “Ze hebben liever dat ik sport, dan dat ik de hele dag achter de computer zit”, lacht ze. “Mijn moeder gaat ook overal mee naar toe en steunt me enorm. Ook mijn coach steunt mij veel en weet mij altijd weer te motiveren”. In Ambacht is Angelica langzamerhand steeds bekender geworden. Tijdens het onlangs gehouden Sportgala ontving Angelica de prijs voor Sporttalent van het jaar. “Echt supertof. Mijn mooiste prijs tot nu toe”. Sinds twee jaar zit Angelica bij het NOC/NSF, dus ongetwijfeld gaan we nog veel van haar horen. Deze maand staat er voor haar nog een sprongentest op het programma en later in het jaar een aantal NK selectiewedstrijden en misschien nog twee internationale wedstrijden.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.