Home » Nieuws » Sport » ASWH mag zich eindelijk derde divisionist noemen

ASWH mag zich eindelijk derde divisionist noemen

ASWH mag zich eindelijk derde divisionist noemen

Hendrik-Ido-Ambacht – In de reguliere competitie (hoofdklasse B) verloor ASWH tweemaal van Noordwijk (0-1 en 2-0) en kwamen de Ambachters op veertien punten achterstand te staan. In het eerste nacompetitieduel werd het nog 2-2 op sportpark Duinwetering. Afgelopen zaterdag trok ASWH echter op het eigen volgepakte complex in de verlenging aan het langste eind: 3-1. Het was feest. Eindelijk mocht de ploeg van trainer Jack van den Berg de stap naar de derde divisie (voorheen topklasse) maken.

Beloning
Voor Van den Berg was het een memorabele dag, want in het pinksterweekeinde loodste hij het vlaggenschip van zijn andere werkgever, buur IFC, naar de zondag hoofdklasse. Vanzelfsprekend speerde ASWH-voorzitter Herman Jonker na het laatste signaal van arbiter Karremans met bloemen richting Van den Berg. Een omhelzing en een champagnedouche volgden. “Maar zie de promotie als een beloning voor de hele club,” benadrukte de preses. “Het is een club waar wekelijks zo’n driehonderd vrijwilligers in touw zijn. Hier is vijf jaar naar toegeleefd. Steeds misten we net de boot. Nu is het eindelijk gelukt. De stap naar de derde divisie is heel goed voor de vereniging. We zijn er klaar voor.”

Voetbalfeest
Met muziek, extra verkooppunten van versnaperingen, volop stewards van beide verenigingen, verkeersbegeleiders en security hadden ASWH en Noordwijk niets aan het toeval overgelaten. Hier kon een voetbalfeest gevierd worden. Maar met welke club in de hoofdrol bleef lang ongewis. In de tropische eerste helft had ASWH per saldo de meeste doelkansen, maar kort na de pauze schoot Marios Lomis Noordwijk naar 0-1. De thuisclub verhoogde de druk, maar uitgespeelde mogelijkheden kwamen er niet. De eerste teleurgestelde ASWH-aanhangers liepen al naar de uitgang, toen invaller Robbert Olijfveld met een droge knal in blessuretijd uithaalde: 1-1. Verlenging en er was weer hoop.

Voorgevoel
“En toen wisten we dat we het gingen redden,” vertelde ASWH-doelman Stef Doedée na afloop. “We merkten in het veld dat het bij Noordwijk steeds moeizamer gingen.” Het voorgevoel van Doedée kwam uit. De verlenging was nog maar net bezig of Peter Verhoeve kreeg ruim baan om uit te halen: 2-1. Noordwijk sputterde nog tegen, maar in de tweede helft van de verlenging deelde de snelle Isoufi Shabir (met medewerking van Noordwijk-verdediger Rowin Mol) de genadeklap uit. Nu was duidelijk wie er de hoofdrol kreeg in het voetbalfeest: ASWH!

Opstelling ASWH: Doedeé; Almeida, Tieleman, Verhoeve, Van de Werp, Van den Bosch, Bosscha (63. De Bos), Slotboom (63. Olijfveld), Van Driel (97. Isoufi), Van Dommelen, Mulder.

Door: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.