Home » Nieuws » Sport » Doelpuntrijk weekend IFC Girls Academy

Doelpuntrijk weekend IFC Girls Academy

Spelverdeelster Ellis Matze liet de tegenstander regelmatig haar hielen zien.
Doelpuntrijk weekend IFC Girls Academy

H.I.Ambacht – Dit weekend kwamen negen van de tien teams van de IFC Girls Academy in actie. De jongste meiden die ervaring opdoen in competitieverband moesten gaan strijden in het Brabantse land. Thuis werd nog flink gewonnen van Unitas’30, maar vandaag waren de Brabantse meisjes duidelijk een maatje te groot.

De Ambachtse keepster moest elf keer het balletje uit het net halen. Voor de kampioenen van MO11-1 stond een wedstrijd tegen buurman ASWH op de lijst. De burenstrijd is altijd leuk, vandaag ook spannend. Gescoord werd er niet. Het nieuwste team van de IFC Girls, MO13-1, speelde de vijfde wedstrijd in het bestaan. De eerste twee wedstrijden werden verloren, maar daarna volgden twee winstpartijen. Vandaag wachtte Nivo Sparta. Met de jarige Bo van Keulen in het doel begonnen de meiden goed aan de wedstrijd. Met rust stond er nog 1-0 op het scorebord.

Na rust wisten de gasten echter ook een keer te scoren, zodat de punten verdeeld werden. Een doelpuntenfestijn was het bij MO15-1. De equipe van trainer Wil Brinkhuis wist met maar liefst 6-0 tegenstander Barendrecht een pak voor de broek te geven. In een leeftijdsklasse hoger kwamen zowel MO17-1 als MO17-2 in actie. Voor beide teams was RKsvRCD uit Dordrecht de tegenstander. Op sportpark Schildman moest MO17-2 met 1-2 het onderspit delven, terwijl het vorige week kampioen geworden MO17-1 in Dordrecht niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.

De twee vrouwenteams scoorden er dit weekend lustig op los. Er werden maar liefst veertien doelpunten gemaakt. Vrouwen 2, onder leiding van Marcel Ritmeester, wist met 6-1 te winnen van de vrouwen van Sliedrecht. De hoofdmacht van de IFC Girls Academy moest afreizen naar het Zeeuwse land. In de omgeving van Goes was Wolfaartsdijk Vrouwen 1 de tegenstander. Dit bleek een fysiek spelende ploeg te zijn. De Ambachtse vrouwen trokken direct de wedstrijd naar zich toe door twee keer te scoren. Maar de Zeeuwse vrouwen rechtten hun rug en scoorden ook twee maal. Daarna ontspon zich een doelpuntrijke wedstrijd, die uiteindelijk eindigde in een 5-8 overwinning voor het Ambachtse IFC Vrouwen 1.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.