Home » Nieuws » Sport » DVS’69 is op zoek naar jongens én dames

DVS’69 is op zoek naar jongens én dames

Voorzitter Ellen van Alphen (links) en medebestuurslid Wessel Zuidweg.
DVS’69 is op zoek naar jongens én dames

‘In de zaal willen we voor het kampioenschap gaan’

Door: Michel van Straten

H.I.Ambacht – Korfbal is één van de weinige teamsporten die gemengd gespeeld wordt. Wanneer mannen en vrouwen zich dan in evenredige aantallen aanmelden, is dat voor de samenstelling van de teams wel zo makkelijk. Was het bij DVS’69 maar zo. Bij de senioren verwelkomt men graag meer dames, bij de jeugd klinkt de roep om jongens.

Verdeling
“Het is een probleem dat veel korfbalclubs kennen,” vertelt Ellen van Alphen (47), sinds 2014 voorzitter van de Ambachtse korfbalvereniging. “De KNKV heeft daar ook op ingespeeld. Zo mag in de jeugd meisjesteams formeren en bij de meer recreatief spelende teams hoeft de verdeling niet perse fiftyfifty te zijn. Maar het ideaal blijft natuurlijk een gelijke verdeling.”
“We hebben al met een ludieke actie getracht dames die ooit lid waren weer aan het spelen te krijgen,” vult medebestuurslid en selectiespeler Wessel Zuidweg aan. “Ze kregen hun oude ledenkaart toegestuurd, maar het heeft helaas onvoldoende effect gehad. Veel vrouwen stoppen, zodra er gezinsuitbreiding komt.”

Klein
Met zo’n 120 spelende leden een een nagenoeg gelijk aantal donateurs is DVS’69 voor een gemeente als Hendrik-Ido-Ambacht een relatief kleine vereniging. “En dat is eigenlijk altijd zo geweest,”stelt Ellen van Alphen. “Een echte verklaring heb ik er niet voor. Wel zitten we hier natuurlijk met twee grote voetbalclubs (IFC en ASWH, red.) aan de overkant, die flink wat jeugd naar zich toetrekken. Aan de andere kant zijn we blij dat we er altijd nog zijn en dat we bij de jeugd per leeftijdscategorie nog twee teams op de been kunnen brengen. En hiermee vervullen we ook een maatschappelijke rol. We houden de jeugd van de straat en we brengen die groep in beweging. Niet alleen met prestatief en recreatief korfbal, maar ook met tal van sociale activiteiten.”

Vriendschap
De Ambachtse vereniging ontstond in 1969 na een fusie van ASA met de korfbaltak van ASWH. De naam werd Door Vriendschap Sterk. “En die naam wordt vandaag de dag nog steeds waargemaakt,” benadrukt Wessel Zuidweg. “De club is er nog altijd dankzij die hechte banden met elkaar.” Van Alphen kan het alleen maar beamen. “De leden hebben ook wat voor elkaar over. Binnen de vereniging heerst er een positieve sfeer. Zeker nu er ook prestatief een stijgende lijn te zien is. Dat versterkt het alleen maar. Verschillende teams hebben het afgelopen jaar mooie prestaties neergezet.”

Veld/zaal
Zuidweg hoopt komend jaar ook met het eerste team voor succes te gaan. Het vlaggenschip van DVS’69 komt zowel op het veld als in de zaal in de tweede klasse uit. “Ik verwacht dat we in de veldcompetitie bovenin mee kunnen gaan draaien. Meer kansen dicht ik ons toe in de zaal. Daar moeten we voor het kampioenschap gaan. De meeste spelers hebben ook wel een voorkeur voor de zaal. Een kleiner veld en sneller spel; dat ligt ons wel. De zaalcompetitie speel je ook zonder onderbreking in tegenstelling tot de veldcompetitie, die een winterstop kent. In de zaalcompetitie is het dan ook makkelijker om je te focussen.”

Verkleinen

Wensen blijven er altijd. Los van extra leden zag de club ook graag de kunstgrasvelden gerenoveerd. “Onze velden zijn eigenlijk al afgeschreven en zo langzamerhand aan vervanging toe,” weet Ellen van Alphen. “Met de renovatie willen we de velden ook verkleinen naar 20 bij 40 meter, dezelfde afmetingen als in de zaal. De clubs krijgen van de bond tot 2026 de tijd om dat voor elkaar te krijgen.”

Zaterdag 27 augustus is DVS’69 ook op de Zomerparkdag aanwezig. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij de stand, maar in het bijzonder dus dames én jongens.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.