Home » Nieuws » Sport » DVS’69 maakt in de zaal stap naar de eerste klasse

DVS’69 maakt in de zaal stap naar de eerste klasse

DVS'69 viert feest in de Ridderhal.
DVS’69 maakt in de zaal stap naar de eerste klasse

Misstappen concurrentie zorgen voor ongepland kampioensfeest

H.I.Ambacht – Bloemen, champagne? De jeugd in clubtenue met spandoeken op de tribune? Niemand die DVS’69 een warm hart toedraagt, hield afgelopen zaterdagavond al rekening met het kampioenschap. DVS’69 deed echter wat het moest doen (20-15 winst op hekkensluiter WION), terwijl de naaste belagers misstappen maakten. Eerder dan verwacht was het dan toch feest. De Ambachters hadden de zaaltitel in 2G te pakken.

Unicum
“Dit is echt een unicum voor de club,” meende de feestvierende trainer Chris Beuk. “DVS’69 heeft in de zaal nog nooit op het niveau van de eerste klasse gespeeld.” Beuk, hij verlaat aan het eind van het seizoen na een zevenjarig dienstverband de Ambachtse club, erkende dat de zaalcompetitie zijn team beter ligt dan de veldcompetitie. “Bij de meeste spelers is er een duidelijke voorkeur voor de zaal. De ambiance, het compactere speelveld en de snelheid spreken meer aan dan het veldkorfbal. Dat is meer werkkorfbal.”

Scenario
Dat DVS’69 de titel zou pakken, lag in de lijn der verwachting. Het team van trainer Chris Beuk was na de kerstvakantie met twee punten voorsprong op het Waddinxveense Korbis aan het tweede deel van de zaalcompetitie begonnen. Het leek wat moeizamer te gaan, mede door de absentie van ‘dragende’ spelers, maar toch werden de punten gepakt dankzij zeges op ONDO en ODO. DVS’69 kwam vijf punten los van de concurrentie. Na het gelijke spel tegen Vriendenschaar raakte de ploeg de regie op een titelscenario echter kwijt. De remise werd een week later gevolg door een zeperd (26-18 nederlaag) bij Korbis. De voorsprong was – met nog drie wedstrijden te gaan – nog maar drie punten.

Verbazing
En dan zaterdag. Waar niemand rekening hield, gebeurde dan toch. De Waddinxveense concurrent gaat geheel onverwacht in eigen huis onderuit tegen ONDO: 22-26. Ook het Maaslandse ODO zat nog op het vinkentouw, maar de Westlanders verliezen bij verrassing met 23-12 bij Kinderdijk. Wanneer met nog zo’n kwartier te spelen via de digitale snelweg de uitslagen van Korbis en ODO binnenkomen – en dat in week waarin het fenomeen nepnieuws het gesprek van de dag is – is er eerst sprake van verbazing en ongeloof. DVS’69 staat op dat moment met 16-10 voor en moet die voorsprong alleen maar zien te consolideren. Aanvoerster Iris van Kooten gaat nog door haar enkel en moet het veld verlaten, maar DVS’69 houdt het taaie WION op afstand en wint uiteindelijk met 20-15. Met dank aan Patrice Punt, die elf keer de korf vond.

Scorend vermogen
“Dit kampioenschap hebben we uiteindelijk te dank aan ons scorend vermogen en aan de kracht van het collectief,” verklaarde Chris Beuk het succes. “We hebben een geweldig positief doelsaldo ondanks het gegeven dat we over een veel scorende speelster als Sanne van Straten (verblijf in het buitenland, red.) niet kunnen beschikken. De kloof tussen het eerste en tweede is ook minder groot geworden.” Ter illustratie: DVS’69 kent een positief doelsaldo van 55 treffers. Korbis volgt met een positief saldo van slechts 10.

Veld
“Heel onverwacht, maar dit smaakt naar meer,” vond voorzitter Ellen van Alphen. En dat zou zou maar kunnen. Op het veld (2H) heeft DVS’69 na zeven wedstrijden slechts één punt achterstand op koploper Fiducia uit Utrecht. Met een goede herstart van de veldcompetitie behoort een tweede feestje dus nog altijd tot de mogelijkheden.

Door: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.