Home » Nieuws » Sport » Geslaagde KNVB-vriendinnendag bij Pelikaan

Geslaagde KNVB-vriendinnendag bij Pelikaan

Geslaagde KNVB-vriendinnendag bij Pelikaan

Zwijndrecht – Dat het meidenvoetbal nog steeds ėėn van de snelst groeiende sporten is merkt men ook bij voetbalvereniging Z.V.V. Pelikaan. Op vrijdag 17 februari deden er namelijk maar liefst 50 meisjes in de leeftijd van 7-17 jaar mee aan de ‘vriendinnendag’ georganiseerd door de club in samenwerking met de KNVB.

Rond 18:00 uur meldden de eerste deelnemers zich al in de kantine. Na het omkleden verzamelden de meiden zich op het veld. Daar volgde een korte uitleg en een uitgebreide warming-up o.l.v. de aanvoerder van Pelikaan MO17, Annemieke van den Berg. Daarna was het tijd om te doen waar de meiden zichzelf voor hadden aangemeld, namelijk voetballen. In groepjes werkten de meisjes diverse voetbaloefeningen af. De spelers van Pelikaan Vrouwen 1 zorgden ervoor dat de meisjes de basistechniek van het voetbal snel onder de knie kregen. Na een korte drinkpauze volgde het tweede deel van de voetbalavond.

Als laatste onderdeel stond wellicht het leukste onderdeel op het programma, een partij met alle meisjes tegen de dames van vrouwen 1, en de trainers van MO13 & MO17. Hier lieten de meisjes zien wat ze eerder op de avond hadden geleerd, en ze waren duidelijk veel beter dan hun ervaren tegenstanders. Na afloop ontvingen alle deelnemers een mooi certificaat en een goed gevulde goodiebag met o.a. wat gadgets en info. Z.V.V. Pelikaan kijkt terug op een zeer geslaagde meiden voetbalavond. De club heeft duidelijk laten zien dat ook meiden die willen voetballen meer dan welkom zijn. Zo is er voor meisjes die willen voetballen altijd de mogelijkheid om vrijblijvend een proeftraining te komen volgen.

Aanmelden of meer info? Mail naar meisjes@vvpelikaan.nl. Met (meiden)teams uitkomend in de de 1e en 2e klasse, en spelers die stages hebben gelopen bij o.a. de K.N.V.B. en Ado den Haag Vrouwen heeft de club bewezen de juiste weg te zijn ingeslagen m.b.t. het meidenvoetbal.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.