Home » Nieuws » Sport » Gezocht: speelsters voor Groote Lindt VR1

Gezocht: speelsters voor Groote Lindt VR1

De groep van de maandagtraining. Kimm van Wijnen en Melissa Werner, respectievelijk 3de en 4de van links.
Gezocht: speelsters voor Groote Lindt VR1

Zwijndrecht – “Voor speelsters die besluiten om bij Groote Lindt te gaan spelen ligt er een tenuetje klaar,” verzekert de in de verdediging spelende Melissa Werner (29). “Ja, en dat is inclusief een trainingspak en een sporttas.” “En om de sfeer te proeven kan iemand altijd een keer vrijblijvend meetrainen,” voegt Kimm van Wijnen (38), ‘laatste vrouw’, er aan toe.

Op peil
Het moge duidelijk zijn dat Melissa Werner en Kimm van Wijnen er alles aan gelegen is om de vrouwenselectie van Groote Lindt op peil te houden of, liever nog, uit te breiden. Recentelijk moest er er voor het uitduel met Nieuw-Lekkerland bij de bond uitstel gevraagd worden. Reden: te weinig speelsters. En dat zat beide routiniers niet lekker.

Vijver
Het verhaal van Groote Lindt staat in de regio niet op zich. Veel clubs haakten in op de populariteit van het vrouwenvoetbal. Ze richtten een vrouwenafdeling of bliezen die na een kwijnend bestaan weer nieuw leven in. Zo wordt er veel gevist in dezelfde vijver en dat maakt de spoeling dunner. Melissa Werner, die eerder bij VVGZ en IFC speelde, reanimeerde in 2013 het vrouwenvoetbal bij Groote Lindt. Ze benaderde tientallen speelsters. Twee seizoenen werd er als zevental gespeeld. Vorig seizoen gingen de vrouwen als elftal de competitie in. Het werd de vijfde klasse. Groote Lindt leek te sterk en ‘ruilde’ na een paar weken met Pelikaan. Groote Lindt stapte over naar de vierde klasse en de buren gingen verder in vijfde klasse. De vierde klasse bleek echter weer te hoog gegrepen en ‘De Lindt’ eindigde als laatste.

Sfeer
“Vorig jaar hadden we een groep van zo’n twintig vrouwen,” schetst Kim van Wijnen. “Aan het eind van het seizoen haakten er helaas een aantal af vanwege zwangerschappen en werkomstandigheden. Dit seizoen beschikken over een vijftiental speelsters. Een dat is voor het mooi te weinig. Er werken een paar meiden in de zorg en die kunnen niet elke zaterdag van de partij zijn. Ook zijn er scholieren met een weekendbaantje. Met blessures erbij kom je binnen de kortste keren mensen tekort.”

“Het is heel jammer,” vervolgt Melissa Werner. “Heel voorzichtig hadden we onze hoop gevestigd op het kampioenschap in de vijfde klasse. We hebben vorig seizoen ondanks tegenvallende resultaten toch veel bijgeleerd. Vandaar die hoop. Maar nu de groep zo krap is, zijn we al blij wanneer we in de middenmoot kunnen eindigen.”

“Laat duidelijk zijn dat niemand vanwege de sfeer of zo is gestopt,” benadrukt Kimm van Wijnen. “In de groep is er een prima sfeer. We respecteren iedereen zoals die is. Je ziet het ook aan de trainingsopkomst. Ja, soms kan het beter, maar over het algemeen is die goed. Dus nogmaals: speelsters zijn welkom. Niet alleen een leuk team, maar ook een vereniging waar je elkaar snel kent. Niet te groot, overzichtelijk.”

Voorspellen
Het vrouwenteam van Groote Lindt wordt op wedstrijddagen gecoacht door Jan-Adriaan Maas. Op maandag verzorgen Kimm van Wijnen en Annet Hooijboer de training. Op woensdag staan beurtelings Erik Bezemer, Joachim Olchewski of Marcel Wattimena voor de groep. In de competitie komen de vrouwen van Groote Lindt onder meer IFC 2 en Pelikaan tegen. Kimm en Melissa voorspellen wie wie er kampioen gaat worden: “De Zwerver! Misschien zelfs ongeslagen.”

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.