Home » Nieuws » Sport » Groote Lindt boekt terechte overwinning bij Everstein

Groote Lindt boekt terechte overwinning bij Everstein

Na 90 minuten voetbal wordt de kleedkamer opgezocht.
Groote Lindt boekt terechte overwinning bij Everstein
Fotografie: v.v. Groote Lindt

Zwijndrecht – Groote Lindt was een wedstrijd met grote belangen. Voor Everstein de mogelijkheid om aan te sluiten bij de middenmoot en voor Groote Lindt dreigde na twee nederlagen op rij bij een volgende verliesbeurt de NC plekken om lijfsbehoud. Dat De Lindt daar teveel kwaliteit voor in de ploeg heeft, ondanks vele afwezigen, liet men in de eerste helft zien. Het elftal had het meeste balbezit en dicteerde het tempo.

Evenstein zocht het met name via de snelle linksbuiten en hadden in hun aanvoerder een belangrijke pion op het middenveld. In de eerste helft was het Nasir el Arbaoui die uit een fraaie voorzet van Sonny Schouten tegendraads de 0-1 in kopte. Deze voorsprong kwam tot de rust niet meer in gevaar maar had groter kunnen en moeten zijn.

In de tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld waarbij het wachten is op een grotere voorsprong. Helaas was het met name in de beslissende fase te vaak onnauwkeurig. Zo werden de zeeën van ruimte die Everstein weg gaf slecht benut. Nadat er in de eerste helft een goal werd afgekeurd op zijn advies was het ook in de tweede helft raak. Een glaszuiver doelpunt werd opnieuw afgekeurd na een vlagsignaal. Zo bleef Everstein in de wedstrijd en kreeg het ook nog twee vrije trappen op de rand van het zestienmetergebied. Deze werden gelukkig niet al te best genomen en na circa zeven minuten blessuretijd klonk het eindsignaal. Met de overwinning nam De Lindt weer afstand van de ploegen eronder en lijkt de vijfde plaats het maximaal haalbare.

Zaterdag komt de lijstaanvoerder en titelkandidaat Drechstreek naar Groote Lindt. De uitwedstrijd eindigde in 3-3 en het betekende de ommekeer van het seizoen voor Groote Lindt na een desastreuze start.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.