Home » Nieuws » Sport » Handbalheren sv Conventus promoveren naar de hoofdklasse D

Handbalheren sv Conventus promoveren naar de hoofdklasse D

Handbalheren sv Conventus promoveren naar de hoofdklasse D
Fotografie: sv Conventus

ZWIJNDRECHT -­ Met een tweede plaats in de eerste klasse van het 2011/2012 Zuid-Hollandse zaalkampioenschap hebben de handbalheren van sv Conventus promotie naar de hoofdklasse D bereikt. Met deze prestigieuze promotie gaat er veel voor het team van de Zwijndrechtse vereniging veranderen.

De meest in het oog springende verandering is dat coach Hans van der Wiel er voor heeft gekozen om het veldseizoen te laten schieten, zodat zijn team zich volledig kan focussen op het belangrijke zaalseizoen. Het tweede herenteam van Conventus krijgt hierdoor voor het veld de status van Conventus eerste team, maar blijft gewoon in de derde klasse van Zuid-Holland spelen.

We kunnen de extra tijd gebruiken om een aantal oefenwedstrijden te spelen en vooral veel als groep samen te trainen, legde Van der Wiel uit. Zo hebben we in september bij Auto Smeeing/BDC in Soest een driekamp. Auto Smeeing/BDC eindigde vorig jaar nog als tweede in de hoofdklasse, de andere tegenstander is nog onbekend. Daarnaast zullen we ook een specifieke trainingsdag organiseren.

Met tegenstanders verspreid over het gebied tussen Goes en Volendam zal het Zwijndrechtse team enkele teams tegenkomen waar men nooit eerder tegen heeft gespeeld, maar het komt ook veel oude bekenden tegen. Met de toevoeging van enkele jeugdleden en spelers van andere verenigingen, beschikt Van der Wiel tenminste wel een veertien man tellende selectie.

Desondanks zullen de handbalheren van sv Conventus het door de promotie naar de hoofdklasse D een stuk lastiger krijgen dan vorig jaar, toen het team tijdens het zaalseizoen goed was voor veertien overwinningen.

Elke week zal voor ons een finale zijn, bekende Van der Wiel oprecht. Als ik zie wie onze tegenstanders worden, denk ik dat we zeker een aantal wedstrijden kunnen winnen, maar we zullen er altijd vol voor moeten knokken. Het zal voor ons in eerste instantie aftasten zijn om te zien wat we kunnen verwachten. Natuurlijk willen we zo hoog mogelijk in de competitie eindigen, maar ons voornaamste doel is om ons in deze klasse te handhaven.

Afgelopen zondag kreeg Conventus al een voorproefje van wat het team te wachten staat. Op het veld van het Schiedamse Ventura speelde het team al zijn eerste driekamp. Het team moest direct stevig aan de bak met het uit Almere afkomstige HAVAS, dat als tweede divisie team zelfs één klasse boven de hoofdklasse speelt, als tegenstander. Desondanks kon Conventus goed volgen en kwam in de tweede helft zelfs van zeven punten achterstand terug tot een eervolle 27-23 nederlaag.

In Ventura vond Conventus een team van ongeveer hetzelfde niveau, waarmee het dan ook een spannende wedstrijd werd. Met al een wedstrijd in de benen en door het feit dat de eerste training nog maar een week eerder plaats had gevonden, kreeg Conventus wel te maken met conditionele problemen. Dit weerhield het door Schut AV gesponsorde team er echter niet van om met 21-20 een nipte overwinning te scoren.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.