Home » Nieuws » Sport » Heerjansdam wil een stabiele eersteklasser worden

Heerjansdam wil een stabiele eersteklasser worden

Heerjansdam wil een stabiele eersteklasser worden

‘We houden vast aan het nieuwe ingezette beleid’


Heerjansdam – Jarenlang was Heerjansdam een vaste waarde in de top van het zaterdagvoetbal. In 1989 veroverde het zelfs de landstitel. Maar tijden veranderen. Komend seizoen speelt het team van trainer Fop Gouman weer tegen bekende namen van weleer zoals Strijen en NSVV. Het is wel op een bescheidener niveau: de ‘westelijke’ tweede klasse D.

“In het eerste seizoen na de beleidsverandering in 2014 was de doelstelling overleven als eersteklasser. Dat lukte. Vorig seizoen werd er aanvankelijk op een plaats als middenmoter gemikt, maar dat draaide uit op een bittere teleurstelling. In de nacompetitie gloorde er nog even hoop op handhaving, maar in de laatste en beslissende wedstrijd tegen GRC14 was de pijp eigenlijk leeg,” schetst Heerjansdam-voorzitter Peter van der Linden (63) de seizoensafloop.

Beleid
“De uitdaging is er nu om het verloren terrein zo snel mogelijk terug te veroveren. Uiteindelijk is het ons doel om een stabiele eersteklasser te worden met een herkenbare ploeg. Dat wil zeggen met een team dat bestaat uit jongens uit Heerjansdam, aangevuld met spelers van buitenaf die een zekere meerwaarde hebben. Het moeten in dat geval ook spelers zijn die in de club op willen gaan, willen integreren, om maar een eigentijds woord te noemen. Van de tijd met passanten hebben we afscheid genomen.”

De laatste zinsneden zijn illustratief voor het nieuwe beleid. “Heerjansdam moet weer een club ‘voor en door de leden’ worden, waarbij er veel aandacht is voor de jeugd. Aandacht in de breedte, maar ook voor de talentjes om ze goed begeleid door te laten stromen.”

Continuïteit
Toen er in 2014 na het tijdperk Van Peenen een nieuw bestuur gevormd werd, trad Van der Linden toe in de dubbelfunctie van secretaris en vice-voorzitter. Jos Vis werd voorzitter. Na het terugtreden van Vis in maart dit jaar kwam het voorzitterschap in beeld. In de bestuursvergadering van juni werd dat officieel gemaakt.

“Ik kreeg zo even de tijd om te ervaren of de rol van voorzitter bij me paste,” verhaalt de geboren en getogen Heerjansdammer. “Uiteindelijk was het mijn gevoel voor de club om ja te zeggen. De club is gebaat bij continuïteit. Het is zaak daarbij de gelederen te sluiten en met z’n allen vast te houden aan het ingezette beleid. Het is trouwens ook een vereniging waar mooie dingen gebeuren. Er zijn veel vrijwilligers die de club een warm hart toedragen en ook kunnen we rekenen op een mooie groep sponsoren.” Van der Linden wijst en passant op het tribuneterras dat dankzij vrijwilligers en sponsoren gerealiseerd is. Momenteel worden de kleedkamers onder handen genomen.

Wensen
Een goede zaak voor Heerjansdam is de terugkeer van oud-speler Erik van Buren, maar nu in de rol van hoofd technische commissie. In de eerstvolgende ledenvergadering zal hij voorgedragen worden als bestuurslid technische zaken. Het neemt niet weg dat er binnen de club – naast de terugkeer naar de eerste klasse – nog een aantal wensen leven. Peter van der Linden: “We willen graag een kunstgrasveld. Het biedt meer trainingsmogelijkheden en de jeugd zouden we dan meer kunnen bieden. Ook willen we graag weer een vrouwenafdeling. Niet alleen omdat dit binnen de KNVB de snelstgroeiende categorie is, maar met vrouwen erbij krijg je ook een leukere dynamiek binnen je vereniging.”

Over Peter van der Linden
Peter van der Linden voetbalde vanaf de pupillentijd bij Heerjansdam. Als 16-jarige debuteerde hij onder trainer Siem Beuk in het eerste. Een basisplaats in de hoofdmacht zat er echter niet altijd in. Op 33-jarige leeftijd stopte hij. Wel bleef hij de vereniging altijd volgen, onder meer via zijn zoons Pieter (25) (inmiddels actief als jeugdtrainer) en David (21), die momenteel deel uitmaakt van de selectie. Dochter Karlijn (26) koos voor hockey en kwam via Derby en Wageningen als aanvalster bij hoofdklasser Kampong terecht. “En van hockey kan de voetbalsport heel wat leren,” meent Peter van der Linden. “Kijk eens naar de snelheid van het spel en de discipline. Niet dat onophoudelijke gezeur tegen de scheidsrechter.”

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.