Home » Nieuws » Sport » Heerjansdam wint in oefenduel op de valreep van IFC

Heerjansdam wint in oefenduel op de valreep van IFC

Heerjansdam (groen shirt) oefent tegen IFC. Uitslag: 3-2.
Heerjansdam wint in oefenduel op de valreep van IFC
Fotografie: Martin Hulsman

Afgelopen zaterdag deed de ‘zaterdag’ van IFC weinig onder voor het straks twee klassen hoger acterende Heerjansdam. Tien minuten voor tijd stonden de Ambachtse bezoekers in het oefenduel nog met 1-2 voor. In de slotfase verhoogde de Molenweiclub echter de druk en trok met 3-2 alsnog aan het langste eind.

Voorsprong
Hoe straks de ploegen de competitie ingaan, was aan het hand van de oefenwedstrijd nog niet af te leiden. Beide trainers (Patrick Kok, Heerjansdam en Virgil Breedveld, IFC) waren nog op zoek naar het ‘ideale plaatje’ en wisselden veelvuldig. De thuisclub kwam dankzij een treffer van Gert Jan Plaizier al snel op voorsprong en kreeg daarna nog een paar kleine kansjes om verder uit te lopen, maar grosso modo was het spel te onsamenhangend. Dit euvel gold ook voor derdeklasser IFC. De defensie van Heerjansdam kon niet in verlegenheid worden gebracht.

Effectief
Na de pauze kwamen beide teams beter uit de verf. Eersteklasser Heerjansdam nam meer het initiatief, maar IFC toonde zich daarentegen in de omschakeling uiterst effectief. Twee kansen werden door de alerte Robin van der Sman omgezet in doelpunten: 1-2. Een stuntje bleef uit. Het slotoffensief van de gastheren zorgde voor de 3-2 eindstand. Paul Scheurwater kopte de 2-2 in en na wat duw- en trekwerk in de ‘zestien’ mocht Ronald Ouwens nog een strafschop verzilveren: 3-2.

Stijgende lijn
“Ik zie dat we de stijgende lijn te pakken hebben,” stelde Patrick Kok, de opvolger van de naar FC Binnenmaas vertrokken Fop Gouman. “In de tweede helft ging het er op lijken. Ik wil graag dat de spelers vanuit een gedegen organisatie het initiatief nemen; weinig weggeven en vervolgens naar mogelijkheden zoeken. En dat ze wennen aan de hogere eisen die de eerste klasse stelt. We zitten echter nog duidelijk in een oefenfase. Los van de keepers, hebben alle veldspelers (19 stuks, red.) twee voorkeursposities opgegeven. Op beide posities wil ik ze een minuut of zestig aan het werk gezien hebben. Daarna moet het ideale elftal in beeld komen. De bekerwedstrijden die we straks spelen voordat de competitie begint, zie ik als de eindfase van de voorbereiding. Dan moeten de puntjes op de i gezet worden.”

Cohesie
Voor Heerjansdam was het duel op de Molenwei de vierde oefenwedstrijd, IFC oefende pas voor de tweede keer. Virgil Breedveld, die over 18 veldspelers en twee doellieden kan beschikken, is dan ook nog niet uit gepuzzeld. Het optreden van zijn spelers tegen Heerjansdam stemde de oefenmeester, die bij IFC zowel de ‘zaterdag’ als de ‘zondag’ onder zijn hoede heeft, redelijk optimistisch. “Ik wil graag naar voren, aanvallend spelen. In de eerste helft lukte dat niet. Het was rommelig. Er was te weinig rust bij balbezit. En we hadden moeite met het grote veld. Het veld van IFC is aanmerkelijk kleiner. Na de rust ging het beter. En dat tegen een eersteklasser. Het is trouwens een heerlijke groep om mee te werken. Er is een sterke cohesie; een echte vriendengroep. Ook wij zullen de bekerwedstrijden gebruiken om uiteindelijk in de derde klasse goed voor de dag te komen.”

Heerjansdam-IFC 3-2 (1-0). 4. Gert Jan Plaizier 1-0, 53. Robin van der Sman 1-1, 78. Robin van der Sman 1-2, 80. Paul Scheurwater 2-2, 86. Ronald Ouwens 3-2 (strafschop).

Tekst: Michel van Straaten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.