Home » Nieuws » Sport » Het IFC Girls Tournament: meer dan voetbal alleen.

Het IFC Girls Tournament: meer dan voetbal alleen.

Het IFC Girls Tournament:  meer dan voetbal alleen.
Fotografie: Ab Dijksman

Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, en zaterdag 19 mei wordt het een drukte van belang op sportpark Schildman. Bij de voetbalvereniging IFC wordt voor de zevende keer het IFC MCN Bestratingen Girls Tournament gehouden. De naam van dit toernooi verwijst naar de hoofdsponsor, MCN Bestratingen gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht.

Vele teams uit de wijde regio zijn te gast op dit toernooi. Ook komen er teams van verderaf. “Bij IFC hebben we een aantal meidenteams rondlopen, die goed meedoen in de eerste klasse, dus wil je voor deze teams ook gelijkwaardige tegenstanders vinden, of juist sterkere tegenstanders, dan moet je verder zoeken dan je eigen regio”, vertelt organisator Harry van der Graaf van de IFC Girls Academy. Van der Graaf is al geruime tijd bezig met de organisatie, en vertelt dan ook trots dat het weer gelukt is om voor alle meidenteams een mooie dag te plannen. “Op papier is het allemaal picobello in orde. Natuurlijk ben je voor een geslaagd evenement afhankelijk van een aantal factoren die je zelf niet in eigen hand hebt.

Komen alle teams opdagen en hoe zal het weer zijn die dagen? Maar op de toernooidagen zijn we met een hele groep al vroeg op de club, zodat we oneffenheden gelijk glad kunnen strijken”, vertelt de ervaren Harry. Terwijl de zevende editie nog moet beginnen is hij al stiekemweg al met de voorbereiding van volgend jaar bezig. “Ik heb inmiddels al contact gelegd met teams uit België en Duitsland. En de kans is groot dat we die teams volgend jaar kunnen verwelkomen. En je hebt ook de vaste kern van clubs die graag elke keer weer terugkomen”, gaat Van der Graaf verder.

Goed aangeschreven
Het IFC Girl Tournament is een toernooi dat goed bekend staat. En niet alleen vanwege de voetbalactiviteiten, ook vanwege de hele entourage rondom het toernooi. “Zo hebben we op beide dagen een echte deejay, Hans Klootwijk, die alles vlot aan elkaar praat en tussendoor de nieuwste hits over de velden laten horen. Maar ook staan er op het voorterrein allerlei kraampjes. Alle bezoekers kunnen daar bij onder meer bij de enveloppenstand leuke prijsjes winnen. Ook is er een barbecue en is er een hele buitenbar ingericht. Op die manier hoeven de meiden, de ouders en de begeleiding zich niet te vervelen”, aldus de organisator. Harry van de Graaf en zijn mede-kompanen weten zich overigens flink gesteund door de vele vrijwilligers binnen IFC. “Vaak wordt het als vanzelfsprekend gezien dat er scheidsrechters rondlopen, dat er mensen achter de bar staan. Maar dat is natuurlijk niet zo.”

Publiek is welkom
Donderdag 17 mei strijden de jongste meisjes voor de bekers, zaterdag is het de beurt aan de oudste meiden. In totaal doen ruim vijfhonderd meisjes aan het toernooi. Het meisjesvoetbal bij voetbalvereniging IFC leeft als nooit tevoren. De IFC Girls Academy is een prima voorbeeld voor andere verenigingen die het meisjesvoetbal op een hoger niveau willen krijgen.
Er zijn op dit moment 7 meisjesteams, in alle leeftijdsklassen actief. Met ingang van het nieuwe seizoen zal er ook een damesteam geformeerd gaan worden. De teams worden getraind door diverse gediplomeerde trainers. Een keertje (kosteloos) meetrainen? Geen probleem! Meer info: www.ifc-ambacht.nl. Via de mail kan ook informatie worden ingewonnen: shandunc@caiway.nl Maar het mooiste en het gemakkelijkst is natuurlijk om gewoon even op één van de beide dagen langs te komen op het terrein van IFC. Dan kan iedereen de sfeer proeven van het meidenvoetbal. Nieuwe meiden en dames zijn van harte welkom.

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.