Home » Nieuws » Sport » IFC boekt winst in Gouda bij Olympia

IFC boekt winst in Gouda bij Olympia

IFC boekt winst in Gouda bij Olympia
Fotografie: IFC-Ambacht.nl

H.I.Ambacht – Door een 2-3 overwinning in Gouda bij Olympia heeft IFC de huidige positie op de ranglijst van de zondag eerste klasse en die om de 2e periodetitel strijd in takt gehouden. Hoewel de overwinning niet gemakkelijk tot stand kwam was hij wel verdiend.

Zeker in de eerste helft was IFC namelijk de bovenliggende partij geweest met meer dan 70% balbezit.
Al na vijf minuten spelen kwam IFC op een 0-1 voorsprong toen een vrije tap van Ufuk Akkanoglu bij het uitverdedigen bij Yoeri Rombouts kwam, die de bal breed legde op Stephen Emelina. Voor hem was het vervolgens een koud kunstje de 0-1 tegen het doelnet te schieten. Erg lang kon IFC van de voorsprong niet genieten. Bij de eerste de beste tegenaanval kon Tom de Joode tegenscoren. Hierna wist IFC uit vier goede kansen niet tot scoren te komen. In de 38e minuut viel dan wel de 1-2. Nico Ramos stoomde op langs zijn kant van het veld waarna de Goudse verdediging de bal uit zijn voorzet niet uit het strafschopgebied weg kon krijgen. Yoeri Rombouts pikte de bal op en schoot via de binnenkant van de paal met zijn 15e competitietreffer IFC weer op voorsprong.
Enkele minuten na de warme thee in de rust leek IFC de voorsprong uit te bouwen toen Stephen Emelina met een omhaal scoorde doch wegens gevaarlijk spel annuleerde de scheidsrechter dit doelpunt. In de 55e ste minuut viel de onverwachte gelijkmaker toen na een snelle aanval Ronald Trel doeltreffend afwerkte.

Ongeveer een kwartier later stond IFC weer op voorsprong. Uit een corner van aanvoerder Danny Slingerland bracht Stephen Emelina de Ambachters weer op voorsprong. Het vijfde competitie doelpunt van deze verdediger.In de resterende 20 minuten gebeurde er nog van alles op het veld waaronder zes wissels, enkele behoorlijke overtredingen van de zijde van Olympia resulterend in een drietal gele kaarten voor hen en het uitvallen van Ronnie Nouwen van IFC met waarschijnlijk een gebroken neus. In de stand van 2-3 kwam echter geen verandering meer en zo behaalde IFC de tiende competitie overwinning van dit seizoen. Doordat de top zes in de afdeling allemaal –zoals verwacht wonnen- kwam er zowel in de stand als in de periodestand geen wijziging.

Volgende week staan er diverse inhaalwedstrijden op het programma. IFC speelt dan een uitwedstrijd bij het laag geklasseerde Kocatepe.
De spelers van IFC: Niels Konijnenburg; Nico Ramos, Ufuk Akkanoglu, Danny Versluis, Maarten Broos, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (68. Reinder van de Velde), Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (82. Martijn Groeneveld, Stephen Emelina en Toufik el Hamdaoui (68. Brian Leons).

Tekst: Cees van Heeren

Privacy | Cookies    © 2018 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Terug naar boven.