Home » Nieuws » Sport » John Dost verruilt IFC voor amateurs van Sparta

John Dost verruilt IFC voor amateurs van Sparta

Trainer John Dost geeft de laatste instructies.
John Dost verruilt IFC voor amateurs van Sparta

‘Ik ben apetrots op wat ik hier achterlaat’

H.I.Ambacht – Afgelopen zaterdag speelden de vrouwen van IFC tegen Wolfaartsdijk (2-2) één van hun laatste wedstrijden onder trainer John Dost. Na vijf succesvolle jaren oordeelde het IFC-bestuur twee weken geleden dat het tijd was voor een ander gezicht als hoofdtrainer. Een dag na dit besluit was Dost overigens al weer onder de pannen. Volgend seizoen gaat hij aan de slag bij de vrouwen van RV & AV Sparta, uitkomend in de vierde klasse.

“Het was toch wel even slikken toen ik het besluit vernam,” bekent John Dost. “Het kwam op een moment dat de meeste collega-trainers al weten waar ze volgend seizoen werkzaam zijn. Maar gelukkig was er een lijntje met voormalig IFC-trainer Robert Verbeek die in augustus met de mannenselectie aan de slag gaat. We waren er snel uit. En dan is Sparta toch wel een mooie uitdaging. Ook een club die op je CV niet misstaat. Een mooie bijkomstigheid is dat Sparta ook nog een vervolgopleiding (TCII, red.) voor me wil bekostigen.”

Apetrots
Vervolgt: “Zelf had ik nog best verder gewild. Ik denk denk dat de rek er ook nog niet uit was. Aan de andere kant begrijp ik het ook wel weer. Vijf jaar is in de trainerswereld best een hele lange tijd. Tegelijkertijd ben ik apetrots op wat ik hier achterlaat. Ik begon met een groepje van twaalf of veertien meiden en dat is steeds verder uitgebreid. Niet alleen qua spelers, maar ook qua begeleiding. De randvoorwaarden werden steeds beter ingevuld. Ik heb er ook vertrouwen in dat het na mijn vertrek goed zal blijven gaan bij IFC. Maar één ding is zeker: ik zal de club gaan missen. Ik liep hier al als ventje van vijf jaar rond.”

Improviseren
Dost loodste IFC vorig jaar naar de derde klasse, waar de ploeg nu als stevig middenmoter geldt. “Er had misschien meer ingezeten,” stelt de oefenmeester. “Maar met een vrij krappe selectie voor vrouwen 1 hebben we nogal eens moeten improviseren. Vooral in de tweede helft van de competitie. Door blessuregevallen hebben we bijna niet met dezelfde groep kunnen trainen of spelen. Misschien heeft dat ook met het niveauverschil te maken. Alles gaat wat sneller. Ja, en dan ontbrak het ons soms ook wat aan ervaring. De ploeg is gemiddeld genomen nog heel jong.”

Gerechtigheid
Ook tegen Wolfaartsdijk moest IFC weer improviseren. Vaste doelvrouw Femke Groeneweg was vanwege een begrafenis verlaat, waardoor aanvalster Lisa Hartsuiker de eerste helft onder de lat ging. Desondanks begon IFC de wedstrijd goed. Een aanval over links werd door Britt Wijnmaalen perfect afgerond: 1-0. De Zuid-Bevelanders kwamen vervolgens langszij na een verdedigingsfout aan IFC-zijde: 1-1. Een snelle counter bracht de bezoekers nog voor de rust op 1-2.

In de tweede helft domineerde IFC. Er kwamen tal van kansen, maar de Zeeuwse sluitpost kon maar niet gepasseerd worden. Vijf minuten voor tijd zorgde de razendsnelle Milou van der Wel met een fraaie uithaal vanaf rechts toch nog voor enige gerechtigheid: 2-2. De ploeg van John Dost had misschien recht op meer, maar meer dan een puntje zat er niet in.

Wil Brinkhuis, nu nog trainer van IFC MO15-1, zal komend seizoen de rol van John Dost overnemen.

IFC-Wolfaartsdijk 2-2 (1-2). 12. Britt Wijnmaalen 1-0, 26. Ilona de Koster 1-1, 40. Amy Crucq 1-2, 85. Milou van der Wel 2-2.

Tekst: Michel van Straten
Fotografie: Ruud van der Wel

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.