Home » Nieuws » Sport » Michel Middendorp is blij met de ontwikkelingen bij Hiaten

Michel Middendorp is blij met de ontwikkelingen bij Hiaten

Michel Middendorp bij de banen.
Michel Middendorp is blij met de ontwikkelingen bij Hiaten

‘We willen een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt’

H.I.Ambacht – Ruim een jaar geleden nam Michel Middendorp (49) bij tennisvereniging Hiaten de voorzittershamer van Willem Koopman over. Hij trof een financieel kerngezonde vereniging aan, waar al heel veel mooie dingen gebeurden. Middendorp kon er op voortborduren, maar zorgde in het achterliggende jaar toch voor een aantal andere accenten. De vraag ‘Waar staat Hiaten voor?’ was daarbij leidend.

Documenten
Michel Middendorp pakt de documenten er bij: ‘missie en visie’, alsmede de ‘kernwaarden’. “Het zijn begrippen die veel mensen vanuit hun werkomgeving zullen herkennen,” verduidelijkt Michel Middendorp, telg uit de bekende ASWH-familie en in het dagelijks leven commercieel manager bij Koninklijke Bammens in Maarssen, Nederlands grootste leverancier van straatafvalbakken. “Maar hier binnen het bestuur ben ik er ook mee begonnen. Het helpt om te bepalen waar je als vereniging voor staat en waar je naartoe wilt.”

Opknippen
Middendorp geeft een voorbeeld. “Zo willen we naar een vereniging waar de activiteiten door heel veel vrijwilligers worden gedaan. Je ziet echter mensen bedanken wanneer ze voor een commissie gevraagd worden. Ze zijn bang dat ze ergens lang aan vastzitten en zien op tegen regelmatige vergadersessies. De leden zeggen daarentegen eerder ‘ja’ , wanneer de taak qua tijd en inspanning overzichtelijk is. Derhalve willen we het werk binnen de vereniging meer ‘opknippen’. Leden geven we daarbij ook de ruimte. Het bestuur bewaakt het beleid en de begroting, leden kunnen zelf heel veel invullen.”

Buddysysteem
Een verheugende ontwikkeling bij Hiaten is het stijgende aantal leden. Van ongeveer 600 in 2016 naar een kleine 650 nu. “En dat willen graag zou houden,” stelt Michel Middendorp. “Dat betekent werving – ik denk aan de Ambachtse Zomerparkdag – maar ook het tegengaan van het ledenverloop. We willen een vereniging zijn waar iedereen zich ’thuis’ voelt: jong en oud, de recreatieve speler, maar ook de meer prestatief ingestelde tennisser. Vaak tref je bij een tennisvereniging clubjes binnen de club aan. Kan heel gezellig zijn, maar niet iedereen maakt even makkelijk aansluiting. Daartoe willen we met een buddysysteem gaan werken. Nieuwe leden worden dan in het eerste jaar een stuk of vier keer benaderd door iemand die al langer lid is. Mogelijk voorkomen we hiermee dat mensen na een seizoen weer afhaken.”

Ondernemend
“Aan de andere kant zijn we in Ambacht ook als club een begrip,” verzekert Middendorp, die zijn tennisloopbaan vanwege een ledenstop bij Hiaten ooit bij Heer Jan begon. ”Een Ambachter die wil tennissen kiest veelal voor Hiaten. Studenten die een tijd elders studeren keren vaak weer terug. Dat betekent niet dat we op onze lauweren rusten. Nee, we willen ondernemend zijn en open staan voor nieuwe ontwikkelingen. We hebben daarom ook de banden met de KNLTB weer aangehaald. Je hoeft niet alles zelf uit te vinden. Binnen de bond zit heel heel veel kennis en ervaring, waar je je voordeel mee kunt doen. Zo hebben we ook van het seminar ‘Thuis op de club’ geleerd.”

Maximus
Tevreden is Michel Middendorp vanzelfsprekend ook met de realisatie van de nieuwe keuken en de facelift van de kleedruimten, waardoor het clubhuis na het nieuwe interieur en terras weer jaren mee kan. “En, niet te vergeten, zijn we blij met tennisschool Maximus,” vertelt de preses. “Wouter Standaart en Paul Hellendoorn doen het geweldig. De jeugd reageert uitermate positief op hun aanpak. Zij zijn zelfs op de club te vinden, wanneer dat niet van hen gevraagd wordt. Wouter weet vooral de betere tennissers te prikkelen en Paul weet zeer goed om te gaan met de jeugd en met de spelers die wat minder getalenteerd zijn.”

Tekst en foto: Michel van Straten

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.