Home » Nieuws » Sport » Nieuwe loopgroep van start in Hendrik-Ido–Ambacht

Nieuwe loopgroep van start in Hendrik-Ido–Ambacht

Nieuwe loopgroep van start in  Hendrik-Ido–Ambacht
Fotografie: Ruud van der Wel

Eind juni werd de eerste editie van de Inner Circle Run gelopen door het hart van de Ambachtse wijk De Volgerlanden. Ondanks het enorme slechte weer kwamen er ruim 1.000 lopers naar Hendrik-Ido-Ambacht om dit unieke evenement mee te maken. Een extra reden voor de organisatie van de Inner Circle Run om met ingang van 4 september van start te gaan met een nieuwe loopgroep: de Inner Circle Runners.

“De Inner Circle Run was een evenement dat na een paar jaar broeden uit het ei kwam”, vertelt Suze Libeton. “We liepen al een tijd rond met het idee om een mooi loopfestijn in Ambacht te gaan organiseren en van het één kwam het ander. We waren wel verrast door het enorme aantal inschrijvingen van deze eerste editie, maar dat geeft tegelijkertijd aan dat het lopen enorm leeft in Ambacht. Vandaar dat we verder zijn gaan broeden om het potentieel aan lopers in Ambacht lekker actief te houden. En net als met de Inner Circle Run zelf willen we met de nieuwe loopgroep tegelijkertijd iets doen voor het goede doel: Hospice De Cirkel”, gaat Suze verder. Zowel voor de beginnende loper als voor hem of haar die de marathon als doel heeft, worden in groepsverband wekelijks drie trainingen georganiseerd. Op donderdag 23 augustus om 20:00 uur is er een informatieavond in de Sophiahal in de Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht.

Goede doel
“We werkten natuurlijk al nauw samen met atletiekvereniging Parthenon uit Dordrecht en in samenwerking met die club gaan wij van de Inner Circle Run een uitgebreid trainingspakket aanbieden”, aldus de enthousiaste secretaris van de Inner Circle Run. Onder deskundige begeleiding wordt op dinsdag-, en donderdagavond (19:30 uur) en zaterdagochtend (10:00 uur) getraind. Lopen met een doel is ook bij de trainingen, net als bij de Inner Circle Run, ons motto. De kosten van de trainingen bedragen € 12.00 per maand, waarvan een deel rechtstreeks naar het goede doel gaat: het Hospice de Cirkel.

Sophia Sporthal
Startlocatie voor de trainingen is de Sophiahal. De Sporthal ondersteunt hiermee ook door het jaar heen de Inner Circle Run belangeloos. Na de trainingen kunnen de lopers in de sportlounge terecht voor een kop koffie, thee of fris. Zo loopt u tijdens de trainingen in de donkere wintermaanden niet alleen én heeft u ook na de training de gelegenheid om gezellig na te praten.

Aanmelden
“Toen de organisatie nog maar net met de gedachte speelde om een loopgroep te starten, meldden de eerste enthousiaste lopers zich al spontaan aan. Op dit moment is nog ruimte voor andere lopers om zich bij de Inner Circle Runners aan te sluiten”besluit Suze Libeton. Voor aanmelden of informatie kunt u naar de website: www.innercirclerun.nl (via contact) of stuur een e-mail naar: info@innercirclerun.nl. Tevens kunt u zich hier aanmelden voor de informatieavond op donderdag 23 augustus om 20:00 uur in de Sophiahal in de Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht. Ook op de website van atletiekvereniging Parthenon is informatie te vinden: www.avparthenon.nl

Privacy | Cookies    © 2021 Uitgeverij De Brug - Xebius Media Groep

Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Ontvang elke week het laatste nieuws en De Brug per mail
Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van Weekblad De Brug en ontvangt elke week de edities in uw mailbox.
Terug naar boven.